Παραμένει στον πάγκο της Εθνικής Καναδά ο Νερς

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 15:22
UPD:15:24
A- A A+

Νέο συμβόλαιο με την ομοσπονδία μπάσκετ του Καναδά υπέγραψε ο Νικ Νερς, γεγονός που θα τον κρατήσει στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έως το 2024.

Ο 54χρονος προπονητής, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε τα «ηνία» των Τορόντο Ράπτορς, καθοδήγησε το 2019 την Εθνική μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Εφέτος είχε την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βικτόρια, εκεί όπου οι «οικοδεσπότες» ηττήθηκαν στους ημιτελικούς από την Τσεχία, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Παρά τον αποκλεισμό η Ομοσπονδία του Καναδά αποφάσισε να στηρίξει τον Νερς και το πλάνο που έχει καταρτίσει για την επόμενη τριετία. 

Οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ομοσπονδίας, Γκλεν Γκρούνγουολντ, είναι χαρακτηριστικές: "Η επέκταση του συμβολαίου του Νικ είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για το πρόγραμμα της εθνικής μας ομάδας των ανδρών, καθώς αναζητά μια θέση στο βάθρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις