Γ. Παπανδρέου: Δεδομένη η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2007 11:05
UPD:11:11
A- A A+

Τη βεβαιότητα ότι όσα συμβαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής ενός σχεδίου που εκπονήθηκε από την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του MEGA.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «κάποιοι έχουν σχεδιάσει και οργανώσει αυτή την υπόθεση και πίσω από αυτό τον σχεδιασμό βρίσκεται η κυβέρνηση», εστιάζοντας τα πυρά του στους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης.

«Δεν καταλαβαίνω πώς τους κρατάει ακόμα» ο πρωθυπουργός, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει, αμέσως μετά, ότι «'ύστερα από τρία χρόνια το πρόβλημα δεν είναι αν θα αλλάξουν δύο υπουργοί, αλλά να αλλάξει η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι δεν προσέφερε τίποτα στη χώρα, ούτε και έχει να προσφέρει στο μέλλον».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάργησε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας, για να μπορέσει να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων υψηλού ρίσκου. Και πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των ομολόγων «είναι κεντρικά πρόσωπα της ΝΔ», περιλαμβάνοντας σε αυτά και τους αρμόδιους υπουργούς.

Τόνισε ότι θεωρεί δεδομένη την πολιτική ευθύνη, αλλά πρόσθεσε ότι «κάπου υπάρχει και ποινική ευθύνη».

«Επιρρεπείς σε πιέσεις οι εταιρείες δημοσκοπήσεων»

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες καταγράφουν σαφές προβάδισμα της ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι πρέπει να τεθούν κανόνες για τη χρηματοδότηση των εταιριών δημοσκοπήσεων, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια όταν χρηματοδοτούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το δημόσιο, ώστε «να μην είναι επιρρεπείς σε πιέσεις». Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα θεσπίσει τέτοιους κανόνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή