Μυτιλήνη-Λιμενικό: Συλλήψεις για πλαστογραφία πιστοποιητικών-διευκόλυνση παράνομης παραμονής

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 19:59
hcg.gr
A- A A+

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του άρθρου 217 Π.Κ. (πλαστογραφία πιστοποιητικών) και του άρθρου 29 παρ.6 του Ν.4251/14 (διευκόλυνση παράνομης παραμονής και διάθεση σε τρίτους έναντι αμοιβής τελεσθείσες εκ κερδοσκοπίας).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, οι λιμενικοί εντόπισαν τρεις από τους εν λόγω αλλοδαπούς να έχουν μεταβεί σε κατάστημα ταχυμεταφορών στην πόλη της Μυτιλήνης, για την παραλαβή δέματος. Κατόπιν παραλαβής του δέματος, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι περιείχε επιμελώς κρυμμένα 14 Δελτία Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας, γνήσια, χωρίς να φέρουν φωτογραφίες και στοιχεία αλλοδαπών, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, κατά την διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.400 € και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους.

Στη συνέχεια, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε άλλος αλλοδαπός, φερόμενος ως ο εντολέας παραλαβής του δέματος, έξω από κατάστημα ιδιοκτησίας του στην πόλη της Μυτιλήνης, στο οποίο διενεργήθηκε έρευνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 275€, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή