Αφγανιστάν: Η Ολλανδία στέλνει στρατιωτικά αεροπλάνα για την απομάκρυνση των διπλωματών της

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 13:53
UPD:13:56
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Ο ολλανδικός στρατός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει «πολλαπλές» πτήσεις προς το Αφγανιστάν, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας σε δήλωσή της τη Δευτέρα.

Η Ανκ Μπίλεφελντ είπε ότι ένα αεροσκάφος είχε ήδη απογειωθεί με κατεύθυνση προς την Καμπούλ. «Εν μέρει λόγω της αβέβαιης κατάστασης προγραμματίζονται πολλαπλές πτήσεις», είπε.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομακρύνουμε το προσωπικό της πρεσβείας, τους μεταφραστές και άλλους που αξίζουν την προστασία μας», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε στους δημοσιογράφους στη Χάγη. «Αλλά είναι πολύ περίπλοκο».

Την περασμένη εβδομάδα η κα. Μπίλεφελντ ανέφερε ότι ο αριθμός των Αφγανών μεταφραστών και του τοπικού προσωπικού θα απομακρυνθεί και το πρακτορείο τύπου ANP την Κυριακή ανέφερε ότι 110 μεταφραστές και οι οικογένειές τους, από τους 273 που εργάζονταν για την ολλανδική αποστολή στο Αφγανιστάν, έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Η επιτροπή άμυνας του ολλανδικού κοινοβουλίου πρόκειται να επιστρέψει από τις καλοκαιρινές διακοπές  την Τρίτη για να συζητήσει την κατάσταση στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου του ασύλου για μεταφραστές και άλλους που έχουν μείνει στην Καμπούλ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή