Λουτσέσκου: «Βλέπω παίκτες "διψασμένους" για την πρόκριση»

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2021 15:05
UPD:15:18
INTIME SPORTS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Σύνθημα πρόκρισης έδωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής (12/08) ρεβάνς με την Μποέμιανς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς, τονίζοντας πως εάν δεν έφευγε ο νεραός άσος δεν θα γινόταν άλλη μεταγραφή.

«Βλέπω μια τεράστια θέληση για την νίκη και την πρόκριση. Δεν μας επηρεάζει τι κάνουν οι άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά την ίδια στιγμή θέλω να πω ότι αισθάνομαι ότι οι ελληνικές ομάδες ήταν καλύτερες ποιοτικά από τους αντιπάλους τους, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν πήραν τις προκρίσεις. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη. Δεν μας δημιουργεί, όμως, κάποια επιπλέον πίεση.

Πρέπει να μπούμε με αποφασιστικότητα για να πάρουμε την πρόκριση. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά αυτό που θα πρέπει να χτίσουμε είναι η ψυχολογία μας και αυτό θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια.

Πρέπει η δική μας αυτοπεποίθηση να φτάσει στο επίπεδο που θα μας οδηγήσει σε μια νοοτροπία, που θα μας επιτρέπει να κερδίζουμε ακόμα και αν δεν είμαστε καλοί στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό έγινε την σεζόν που πήραμε το νταμπλ, αλλά και από την προηγούμενη σεζόν μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη που άρχισε να ανεβαίνει η ομάδα. Είναι μια συνεχή μάχη, που αφορά την προσωπικότητα και την θέληση των παικτών για πάρουν τις νίκες και να έχουν την θέληση να πετύχουν» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Ρουμάνος προπονητής και πρόσθεσε:

«Στο πρώτο ματς κάναμε ένα-δύο λάθη και χάσαμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε στην αρχή του ματς. Χάθηκε ο αγώνας γιατί δεν είχαμε τον έλεγχο και την σωστή διαχείριση.

Αν είχαμε διαφορετικό επίπεδο αυτοπεποίθησης, ως ομάδα γενικά όχι ατομικά, θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Όλοι θέλουμε την νίκη και την πρόκριση, αλλά πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από αυτό το αποτέλεσμα, Κάποιοι δεν το θέλουν αυτό.»

Ο Λουτσέσκου ζήτησε από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά: «Δεν θέλω να δω έλλειψη συγκέντρωσης, όπως έγινε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη και ειδικά τα αβίαστα λάθη.

Δεν περιμένω να δω άλλα ατομικά λάθη. Αυτά τα λάθη αφορούν το ότι ήμασταν στο πρώτο επίσημο παιχνίδι αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε διαφορετικά. 

Γνωρίζουμε την ικανότητα μας, γνωρίζουμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Περιμένω καλύτερες αντιδράσεις, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Έχω μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα.

Επαναλαμβάνω το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάζει όλη την ανάλυση του αγώνα, αλλά κρινόμαστε από αυτό. Χωρίς τα λάθη και αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει θα είμαστε αυτοί που πρέπει στο γήπεδο.»

Αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου σχολίασε: «Έίναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Ξέρουμε όλοι ο τρόπος που στηρίζουν την ομάδα, η ενέργεια που δίνουν είναι καταλυτική για την απόδοση των παικτών.

Είναι το πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνοναι κάτι ξεχωριστό υπό την έννοια ότι αισθάνομαι πως η ψυχή μου ήταν πάντα εδώ! Αφοσιώνομαι στο πως θα πάρουμε την νίκη και την πρόκριση".

Ρωτήθηκε για τις μεταγραφές και την παραχώρηση του Τζόλη: «Είναι ένα όνειρο για κάθε παίκτη να παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμο. Του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να είναι ικανός να παραμείνει σταθερός και να βοηθήσει την Νόριτς.

Για μένα ήταν η ιδανική στιγμή να φύγει και για τον ίδιο και για τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέραμε πως θα διαχειριστεί ο ίδιος την κατάσταση αργότερα, αν έμενε και θα μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον. Η θέληση του ίδιου ήταν τεράστια για αυτή την μεταγραφή”.

Τους παίκτες του «Δικεφάλου» εκπροσώπησε ο Κρέσπο, ο οποίος τόνισε πως είναι πανέτοιμος: «Έχω προπονηθεί μόλις μια φορά με την ομάδα σε πλήρες πρόγραμμα. Αν κρίνει ο προπονητής είμαι σε θέση να αγωνιστώ, θα είμαι εντάξει για να τα δώσω όλα.»

Για τη ρεβάνς τόνισε: «Έχουμε την ποιότητα, πρέπει να πιστέψουμε στην δουλειά μας και τον εαυτό μας για να πάρουμε την νίκη. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε πιο σοβαροί. Δουλεύουμε πολύ καλά τις τελευταίες μέρες και δεν πρέπει να είμαστε υπερόπτες. Πιστεύω ότι είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι», ενώ αναφερόμενος στην επιστροφή του κόσμου στην Τούμπα σχολίασε:

«Είναι πολύ σημαντική. Το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι το ίδιο. Θα μας δώσει περισσότερη ενέργεια ο κόσμος για να πάρουμε την πρόκριση. Όλοι οι παίκτες περιμένουν πως και πως την επιστροφή του. »

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις