Ευθυμίου για ομόλογα: O κάθε ασφαλισμένος μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007 20:09
A- A A+

Σε «κυβερνητικό σχέδιο» το οποίο εφαρμόζεται από το 2005, αποδίδει το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Πέτρου Ευθυμίου, την τοποθέτηση των αποθεματικών των Ταμείων σε δομημένα ομόλογα υψηλού ρίσκου.

Ο κ. Ευθυμίου τόνισε ότι υπάρχει σαφής και αυτονόητη πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση συνολικά και στον Πρωθυπουργό, η οποία ανήκει, πρωτίστως, στους υπουργούς Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη. Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και στις βρετανικές εποπτικές αρχές για την υπόθεση και τόνισε ότι ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Ευθυμίου απηύθυνε πέντε ερωτήματα προς την κυβέρνηση, σχετικά με τα ομόλογα των Ταμείων:

- Ποιά και πόσα σύνθετα δομημένα προϊόντα, αυτά δηλαδή τα ομόλογα υψηλού κινδύνου, είτε του δημοσίου, είτε των τραπεζών, κατέληξαν στα ασφαλιστικά Ταμεία το 2005, το 2006 και το 2007;

- Ποιά είναι αυτά τα Ταμεία που προμηθεύτηκαν τα σύνθετα δομημένα προϊόντα; - Με ποιές αποφάσεις και ποιές διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν οι πωλήσεις και αγορές των ομολόγων;

- Ποιές είναι οι συνολικές πωλήσεις και αγορές ομολόγων από Ταμεία την περίοδο 2005 ως σήμερα;

- Ποιές ήταν οι προμήθειες και σε ποιούς δόθηκαν σε κάθε περίπτωση;

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε καμία από τις περιπτώσεις που απασχολούν τη δημοσιότητα και ότι η αποκάλυψη έγινε από την ανεξάρτητη έρευνα και από τον Τύπο και απλά η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να παραδεχτεί την ύπαρξή τους.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι υποθέσεις είναι πολύ περισσότερες και φθάνουν τις 24, αναφέροντας ότι «η ταυτότητα των 24 υποθέσεων είναι κοινή».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ένας κυβερνητικός ανασχηματισμός μπορεί να αποτελεί έμμεση ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θεωρεί τον ανασχηματισμό ως ένα είδος πλυντηρίου γι αυτή την υπόθεση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή