Το πρόγραμμα μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 15:54
A- A A+

Με πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών θα μεταφερθεί, όπως κάθε χρόνο, στην Ελλάδα, το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ, το Μεγάλο Σάββατο. Την έκτακτη πτήση από το Τελ-Αβίβ στην Αθήνα, θα εκτελέσει αεροσκάφος τύπου Boeing 737-400, το οποίο είναι ναυλωμένο με δαπάνη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η πτήση θα αναχωρήσει για το Τελ-Αβίβ στις 07:00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και θα επιστρέψει στην Αθήνα την ίδια ημέρα στις 18:25. Το Αγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεοφάνης, συνοδεία του Μητροπολίτη Διαυλείας Δαμασκηνού και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου. Στην επίσημη αποστολή, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης. Θα μετέχουν ακόμη εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Αγιο Φως θα μεταφέρουν, στη συνέχεια, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας και στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με 16 τακτικές πτήσεις της εταιρείας, για τις οποίες τροποποιήθηκαν οι ώρες αναχώρησης.

Επιπλέον, το ¶γιο Φως θα μεταφερθεί στη Λάρισα με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος και στα νησιά Σύρος, Κέα, Πάτμος, Λέρος και Λειψοί με ελικόπτερο νυχτερινής πτήσης.

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ζητει την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις τυχόν καθυστερήσεις που θα προκύψουν στις πτήσεις που θα μεταφέρουν το ¶γιο Φως σε 16 πόλεις της χώρας, εν αναμονή της έκτακτης πτήση από το Τελ-Αβίβ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή