Ευθυμίου: Η ΝΔ επι τρία χρόνια ανέστειλε το νόμο για τη βία στα γήπεδα

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 18:40
A- A A+

Αβελτηρία και πολιτική ευθύνη καταλογίζει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, όσον αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα - θέμα το οποίο συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πέτρος Ευθυμίου, το θεμελιώδες στην υπόθεση είναι ότι η κυβέρνηση επί τρία χρόνια ανέστειλε την εφαρμογή ενός νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε δρακόντειο και ο οποίος είχε συνταχθεί κατά τα βρετανικά και ισπανικά πρότυπα, χώρες που είχαν σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας.

Όπως παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στη θέση του νόμου που ανέστειλε, η κυβέρνηση ψήφισε έναν άλλο που αποτελεί αναδιατύπωση του προηγούμενου, αλλά και αυτός δεν εφαρμόζεται επί τρία χρόνια.

Επίκεντρο του νόμου, όπως είπε, ήταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποια αποδυναμώθηκε επι των ημερών της ΝΔ, όπως και η Αστυνομία.

Παράλληλα ο κ.Ευθυμίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει μέτρα που προέβλεπε ο αθλητικός νόμος, όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων φιλάθλων.

Εξάλλου, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν θέματα ακρίβειας και μείωσης του εισοδήματος, με εισηγητή τον Χρήστο Παπουτσή και οδικής ασφάλειας, ενόψει των μετακινήσεων του Πάσχα, αλλά και με αφορμή τους πρόσφατους εκτροχιασμούς τρένων, με εισηγητή τον Ντίνο Ρόβλια.

Επίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του οργάνου από τα μέλη του, ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στο Κυπριακό. Με αφορμή την ενημέρωση του κ. Πάγκαλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί ειδική συνεδρίαση του οργάνου, για να συζητηθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή