Παράτυπη αγορά ομολόγων και από Νοσοκομείο καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 03 Απριλίου 2007 19:57
A- A A+

Καταγγελία για παράτυπη διαχείριση των διαθέσιμων κεφαλαίων του νοσοκομείου Κορίνθου έκανε ο υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Στα νοσοκομεία τηρείται ένας τρεχούμενος λογαριασμός σε κάποια εμπορική τράπεζα για κάλυψη τρεχουσών έκτακτων συναλλαγών. Οταν όμως τα νοσοκομεία έχουν κάποια χρήματα, υποχρεούνται με βάση τη νομοθεσία και τις οδηγίες τις διοικητικές που υπάρχουν, να τα μεταφέρουν σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, ο οποίος είναι και τοκοφόρος λογαριασμός, είναι λογαριασμός διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το νοσοκομείο Κορίνθου είχε ένα λογαριασμό σε κάποια εμπορική τράπεζα. Ο Διοικητής του αποφάσισε χωρίς έγκριση Διοικητικού Συμβουλίου και παρά τις ρητές προειδοποιήσεις της Υπηρεσίας, και ειδικά των αρμοδίων οικονομικών υπηρεσιών, να μεταφέρει σε πρώτη φάση 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό αυτής της εμπορικής τράπεζας και εν συνεχεία να αγοράσει ομόλογα με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Σημειώστε ότι το νοσοκομείο χρώσταγε πολλαπλάσια χρήματα σε προμηθευτές.

Κατανοώντας πιθανά ότι επειδή δεν έχει απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου και επειδή αυτό αντιβαίνει τους κανονισμούς και τους νόμους, μετά από δύο μήνες "μετανιώνει" και εξαργυρώνει τα σχετικά ομόλογα, επιστρέφοντας τα λεφτά στο νοσοκομείο.

Ουσιαστικά κάνει τα προσωπικά του παιχνίδια. Ποιος οίδε για ποιο λόγο και για ποιες σκοπιμότητες. Και βεβαίως κινδυνεύει ανεξάρτητα αν έκανε πίσω, με αυτό τον τρόπο να ζημιώσει το ήδη σημαντικά χρεωμένο νοσοκομείο του οποίου προϊστατο.

Θέλω να καλέσω τον κ. Αβραμόπουλο να μας ενημερώσει το ταχύτερο για το τι προτίθεται να κάνει γι' αυτή την υπόθεση, και βεβαίως θα καταθέσουμε και ερώτηση στη Βουλή για να μας ενημερώσει και αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και σε άλλα νοσοκομεία, που να έχουν διατεθεί ποσά κατά παράβαση των νόμων και των εγκυκλίων, σε αγορά ομολόγων και επενδύσεις οποιαδήποτε μορφής χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να δούμε τελικά εάν έχει γίνει πρακτική που αφορά και τα δημόσια νοσοκομεία η όλη αυτή ιστορία»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή