Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 07:00
A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βαθμιαία επικράτηση ισχυρών νοτιοανατολικών ανέμων.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Από το απόγευμα στη Μακεδονία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα. Τοπικές καταιγίδες το βράδυ, κυρίως από τις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Μεγάλη Πέμπτη, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών της πρωϊνές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Ανεμοι: Στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέχρι μέτριοι και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα νοτιοανατολικά ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή