ΠΑΣΟΚ - Ερώτηση στον υπ.Απασχόλησης για το ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ του ΤΣΠΕΑΘ

Τετάρτη, 04 Απριλίου 2007 14:37
A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, κατέθεσε η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, για την τοποθέτηση αποθεματικών του Ταμείου των δημοσιογράφων (ΤΣΠΕΑΘ) σε ομόλογο υψηλού ρίσκου.

Σύμφωνα με την κ. Δαμανάκη η αγορά από το ΤΣΠΕΑΘ, με τη διαμεσολάβηση της κυπριακής χρηματιστηριακής εταιρείας ΤΡΩΥΛΟΣ ΚΕΠΕΥ, στις 10-7-2006 σύνθετου εικοσαετούς ομολόγου, με κωδικό XS0260349492 προς 130 εκατ. ευρώ, στην τιμή του αρτίου (δηλαδή στο 100% της αξίας του), αποτελεί πρωτοφανές γεγονός συναλλαγής στη χρηματιστηριακή αγορά και γεννά εύλογα ερωτηματικά για τους στόχους και την σκοπιμότητα της επένδυσης.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά τον υπουργό:

Α) Με βάση ποια απόφαση της διοίκησης του ΤΣΠΕΑΘ πραγματοποιήθηκε η παραπάνω επένδυση;

Β) Κατεβλήθη προμήθεια και ποιού ύψους στην Κυπριακή Εταιρία ΤΡΩΥΛΟΣ, με δεδομένο ότι το ΤΣΠΕΑΘ ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ ότι η συναλλαγή έγινε χωρίς προμήθεια, ενώ ο εκπρόσωπος της εταιρείας δηλώνει ότι η εταιρεία έλαβε προμήθεια;

Γ) Ποια θέση πήρε ο εκπροσωπών τον υπουργό κυβερνητικός επίτροπος στο Ταμείο για την παραπάνω επένδυση; Έχει υπογράψει τη σχετική απόφαση;

Παράλληλα η κ.Δαμανάκη ζητεί από τον υπουργό να καταθέσει στη Βουλή την απόφαση του ΤΣΠΕΑΘ, τη συμφωνία με την εταιρεία ΤΡΩΥΛΟΣ και κάθε σχετικό έγγραφο.

Προτεινόμενα για εσάς