Με drones ο στρατός στη μάχη των πυρκαγιών

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 12:55
UPD:13:21
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Ενίσχυση της συνδρομής των ενόπλων δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

H ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο των πυρκαγιών αποφασίστηκε νωρίτερα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης τις επόμενες μέρες και έπειτα από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πεδίο της επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια, από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πητικά μέσα και στο έδαφος με τεταμένες και συνεχείς περιπολίες. 

Από την πλευρά του ο στρατηγός, αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, σημείωσε ότι «ήδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης», αναφέροντας πως «τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση».

Όπως ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ οι Ένοπλες Δυνάμεις προχωρούν σε κάλυψη όλης της επικράτειας για όλη τη διάρκεια του Αυγούστου με ενίσχυση των περιπολιών από εδάφους σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και από αέρος με τη χρήση επανδρωμένων και μη οχημάτων και εναερίων μέσεων. 

Όπως εξήγησε, η επιτήρηση από αέρος εντείνεται και θα γίνεται με επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη), με κάλυψη σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Παράλληλα, διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας και πυροφυλακίων σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές. 

Ανακοίνωσε επίσης τη δημιουργία τμήματος επιφυλακής 50 ατόμων με κατάλληλα μέσα και υλικά για την διάθεσή τους όταν και όπου απαιτηθεί. Διατίθενται επίσης μηχανήματα στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές όπου και όταν χρειαστεί, και κατάλληλες ναυτικές μονάδες για ενίσχυση του λιμενικού σώματος σε περίπτωση ανάγκης εκκενώσεως του πληθυσμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή