ΝΒΑ: Επιστρέφει στο Σαν Αντόνιο ο Φορμπς, σημαντική ενίσχυση για το Μαϊάμι με Μόρις

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 09:10
UPD:09:12
USA TODAY Sports/Joe Camporeale
A- A A+

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ με το Μιλγουόκι, ο Μπριν Φορμπς αποφάσισε ν΄ αφήσει τους πρωταθλητές προς χάρην των Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ το Μαϊάμι, πρόσθεσε έναν πολύ χρήσιμο παίκτη στο δυναμικό του, τον Μαρκίφ Μόρις.

Ο τελευταίος μετά από έναν χρόνο στο δυναμικό των Λέικερς συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους Χιτ. Ο 32χρονος φόργουορντ θα αποτελέσει μία άκρως αξιόπιστη λύση για Έρικ Σπόελστρα, που βλέπει την ομάδα του να ενισχύεται σημαντικά ενόψει της νέας περιόδου.

Ο Μόρις είναι ένας από τους «σκληρούς» παίκτες του ΝΒΑ και με τον Πι Τζέι Τάκερ δίπλα του θα συνθέσουν ένα αμυντικό τείχος, που κάθε ομάδα θα περνά δύσκολες ώρες. 

Προέρχεται από μία σεζόν στην οποία είχε 6.7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ κατά μέσο όρο με τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

Από την άλλη, ο Μπριν Φορμπς πήρε μία δύσκολη απόφαση: να φύγει από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, Μιλγουόκι Μπακς, για να «μετακομίσει» στο Τέξας και στο Σαν Αντόνιο.

Ο λόγος που το έκανε αυτό είχε να κάνει με την φιλοδοξία του να βρει μια ακόμη καλύτερη συμφωνία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ίσως και καλύτερη σε οικονομικό επίπεδο. 

Ο 28χρονος γκαρντ επιστρέφει στην ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς μετά από μόλις έναν χρόνο μακριά από το AT&T Center. Συγκεκριμένα, ανήκε στο δυναμικό των «Σπερς» από το 2016 έως το 2020, πριν αποφασίσει να «μετακομίσει» στο Fiserv Forum.

Πρακτικά δικαιώθηκε, καθώες στέφθηκε πρωταθλητής με τα «Ελάφια», ωστόσο, στην πρώην ομάδα του ελπίζει πως θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στο rotation.

Στη διάρκεια της regular season το 2020/2021 είχε 10 πόντους (με 45.2% στο τρίποντο) σε 19.3 λεπτά κατά μέσο όρο.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις