Οι παίκτες της Premier League θα συνεχίσουν να γονατίζουν ενάντια στο ρατσισμό

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 21:10
UPD:21:11
REUTERS/Andrew Yates
A- A A+

Οι ποδοσφαιριστές των είκοσι ομάδων της Premier League θα συνεχίσουν να γονατίζουν πριν από τους αγώνες της ερχόμενης σεζόν, πραγματοποιώντας τη δική τους καμπάνια ενάντια στο ρατσισμό.

Η απόφαση των παικτών, που ελήφθη μετά τη συνάντηση μεταξύ των αρχηγών, «υποστηρίζεται άνευ όρων από την Premier League», εξηγεί μια ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι λέξεις «No Room For Racism» θα εξακολουθούν να είναι κολλημένες στα μανίκια στις φανέλες των ομάδων και των επισήμων.

«Αισθανόμαστε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να γονατίζουμε ως σύμβολο της ενότητάς μας ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού», δηλώνουν οι παίκτες, οι οποίοι ακόμη και στο τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώθηκαν ενάντια σε αυτό είδος επιθέσεων εναντίον των Άγγλων διεθνών που έχασαν τα πέναλτι στον τελικό με την Ιταλία.

«Παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στον μοναδικό μας στόχο, την εξάλειψη της φυλετικής προκατάληψης όπου κι αν υπάρχει», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Η Premier League, όπως κατέστησε σαφές ο διευθύνων σύμβουλός της Ρίτσαρντ Μάστερς, «θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισχυρή φωνή των ποδοσφαιριστών σε αυτό το σημαντικό ζήτημα», κι επίσης «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ποδοσφαιρικούς συλλόγους, παίκτες κι εταίρους για να επιφέρει απτές αλλαγές, προκειμένου να αφαιρέσουμε την ανισότητα από το άθλημά μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις