Σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψης κρουαζιερόπλοιου στη Σαντορίνη

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2007 17:07
UPD:17:24

A- A A+

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται επιχείρηση εγκατάλειψης τoυ κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond το οποίο -πιθανότατα λόγω πρόσκρουσης σε ξέρα- έχει πάρει κλίση πέντε μοιρών, λίγο έξω από το λιμάνι της Σαντορίνης, παρουσιάζοντας εισροή υδάτων.

Στo υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο της κυπριακής Louis επέβαιναν 1.200 άτομα - οι περισσότεροι Γερμανοί και Αμερικανοί. Όλοι τους αποβιβάζονται με ασφάλεια και μεταφέρονται με παραπλέοντα σκάφη στο λιμάνι.

Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες (άνεμοι 3-4 Μποφόρ) και η θάλασσα είναι ήρεμη.

Το πλοίο βρίσκεται περίπου εκατό μέτρα μακριά από την ακτή, εντός του λιμανιού της Σαντορίνης. Γύρω του πλέουν πλωτά του Λιμενικού Σώματος,το Ε/Γ - Ο/Γ Blue Star που επέστρεψε στο λιμάνι και παραμένει δίπλα στο κρουαζιερόπλοιο, καθώς και σκάφη της περιοχής που συνδράμουν στην επιχείρηση μεταφοράς των επιβατών.

Την επιχείρηση επιβλέπει και ελικόπτερο Super Puma.

Στην περιοχή σπεύδουν δύο φρεγάτες και δύο πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού.

Το κρουαζιερόπλοιο "Sea Diamond", ανήκει στην εταιρεία "Louis Hellenic-Cruises" και έχει ναυπηγηθεί το 1986, ενώ έχει ανακαινιστεί το 1999.

Φέτος, ξεκίνησε δρομολόγια κρουαζιέρας με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά για τριήμερες και τετραήμερες εξορμήσεις στο Αιγαίο με προορισμούς τη Μύκονο, τη Ρόδο, την Πάτμο, το Κουσάντασι (στις τουρκικές ακτές), το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή