Ενημέρωση Καραμανλή από τον ΥΕΝ για το ναυάγιο του Sea Diamond στις 10:00

Αρχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο γάλλων αγνοουμένων
Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 09:35
UPD:09:45
A- A A+

Τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, θα ενημερώσει σε μισή ώρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το πετρέλαιο που βρίσκεται αποθηκευμένο στις δεξαμενές του κρoυαζιερόπλοιου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/10/1321979.htm . Γύρω από το ναυάγιο βρίσκονται τέσσερα απορρυπαντικά σκάφη, τρία ρυμουλκά και ένα μικρό δεξαμενόπλοιο για τη συλλογή του πετρελαίου. Αγωγή για τη ρύπανση στον κόλπο της Θήρας, θα καταθέσει ο δήμαρχος Σαντορίνης.

Παράλληλα σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες στο ναυάγιο από το βαθυσκάφος «Θέτις» για τον εντοπισμό των δύο γάλλων αγνοούμενων, ενώ αναμένεται να πιάσει στη Σαντορίνη και το σκάφος «Φιλία» από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών στην Κρήτη, το οποίο φέρει το τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο υποβρύχιο «ROV» (Remote Operated Vehicle). To ROV προγραμματίζεται να καταδυθεί στην περιοχή του συμβάντος και να βιντεοσκοπήσει το ναυάγιο, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο απόσπασης της κάψουλας VDR, από αυτό, η οποία και θα επιχειρηθεί εισέλθει εντός του πλοίου.

Όπως δήλωσε ο δύτης Κώστας Θωκταρίδης που έχει μεταβεί στη Σαντορίνη για να συνδράμει στις έρευνες, το ακριβές βάθος όπου βρίσκεται το Sea Diamond παραμένει άγνωστο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή