Μ.Κεφαλογιάννης: Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άριστα

Προανάκριση για το συμβάν διέταξε ο υπουργός - Καλείται οποιοσδήποτε επιθυμεί να καταθέσει για το ναυάγιο
Τρίτη, 10 Απριλίου 2007 11:40
UPD:12:54
A- A A+

Ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε άριστα για τη διάσωση των επιβαινόντων στο Sea Diamond, εκτίμησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από το πετρέλαιο που είναι αποθηκευμένο στις δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου και τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων.

«Αυτό που μας απασχολεί τώρα και εκεί επικεντρώνονται όλες μας οι προσπάθειες, είναι το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, όπου η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, και βεβαίως η ανεύρεση των δύο Γάλλων αγνοουμένων. Κάνουμε προσπάθειες. Έχουμε ήδη επιστρατεύσει ένα βαθυσκάφος του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, του ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο σύντομα θα καταδυθεί στο ναυάγιο για να μας δώσει όλες τις πληροφορίες για το ναυάγιο και ενδεχομένως για την ανεύρεση των αγνοουμένων ή και για άλλα θέματα που απασχολούν την ανάκριση», δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο υπουργός απέδωσε το ναυάγιο σε ανθρώπινο λάθος.

Εν τω μεταξύ τη διενέργεια προανάκρισης για το συμβάν, ανακοίνωσε το ΥΕΝ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η προανάκριση θα διενεργηθεί από ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να:

· Διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος του Κ/Ζ SEA DIAMOND Ν.Π. 11485, την 05/4/2007

· Εξασφαλισθούν τυχόν αναγκαία στοιχεία για το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο

· Συγκεντρωθούν απαραίτητα στοιχεία που ενδιαφέρουν την Εισαγγελική Αρχή

Όπως διευκρινίζεται, στο πλαίσιο της προανάκρισης καλούνται μάρτυρες από τους ανακριτικούς υπαλλήλους, μπορεί όμως να εξεταστεί και οποιοσδήποτε δεν έχει κληθεί, αλλά επιθυμεί να καταθέσει σχετικά στοιχεία. Για το λόγο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν αυθορμήτως παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον Λιμενάρχη της Λιμενικής Αρχής Θήρας (τηλ: 22860/24444 και 22860/ 23569), ο οποίος θα προβαίνει σε ημερολογιακή εγγραφή και θα ενημερώνει τους διενεργούντες την προανάκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή