Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η ΔΟΕ θα εξετάσει την χειρονομία της Σόντερς στο βάθρο

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 09:50
UPD:09:53
REUTERS/DYLAN MARTINEZ
A- A A+

Η κίνηση της Αμερικανίδας, Ρέιβεν Σόντερς, στο βάθρο των νικητών της σφαιροβολίας (κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο), με την οποία σήκωσε τα χέρια της σχηματίζοντας ένα «Χ» πάνω από το κεφάλι της, θα εξεταστεί από την ΔΟΕ και θα αποφανθεί αναλόγως.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία από τις πιο χαρακτηριστικές διαμαρτυρίες μέχρι τώρα στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, γεγονός που ανάγκασε την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να εξετάσει προσεκτικά την υπόθεση, σε συνεργασία με την World Athletics και την Ολυμπιακή/Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

«Πιστεύω ότι αυτό το μετάλλιο, μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες», είχε δηλώσει στο παρελθόν η αθλήτρια, η οποία προχώρησε ένα βήμα παρακάτω.

Η Αμερικανίδα σφαιροβόλος έλαβε μέρος στον προκριματικό με μάσκα του «Τζόκερ» και τα μαλλιά βαμμένα μπλε και πράσινα, όπως ο «κακός του Μπάτμαν».

Στον τελικό άλλαξε τη μάσκα της και χρησιμοποίησε αυτήν του «απίθανου Χουλκ», που είναι και το παρατσούκλι της. Η ίδια με δηλώσεις που έκανε μετά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε στην διαδρομή της:

«Ήμουν νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια ημέρα, ενώ οδηγούσα πέρασε από το μυαλό μου. Νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις