Ολυμπιακοί Αγώνες Στίβος: Μπαρσίμ και Ταμπέρι Ολυμπιονίκες μοιράστηκαν το χρυσό στο ύψος

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 17:24
UPD:17:28
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του αγωνίσματος, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στο Τόκιο.

Το αγώνισμα ολοκληρώθηκε με θριαμβευτές τον Έσα Μουτάζ Μπασίρ από το Κατάρ και τον Ιταλό, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, οι οποίοι υπερέβησαν τα δύο μέτρα και 37 εκατοστά, ενώ απέτυχαν από τρεις στα 2.39 μέτρα. Οι δύο άλτες συμφώνησαν να μην δώσουν αγώνα μπαράζ κι έτσι θα παραλάβουν από ένα χρυσό μετάλλιο.

Ο Ασιάτης Ολυμπιονίκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος για το χρυσό μετάλλιο και υπερέβη όλα τα ύψη από τα 2,24 μέτρα μέχρι και τα 2,37, με την πρώτη προσπάθεια!.

Σε αντίστοιχη κατάσταση, εμφανίσθηκε και ο Ταμπέρι, ο οποίος είχε όλα τα άλματα επιτυχημένα μέχρι και το 2,37μ, όπως και ο Μπαρσίμ, με αποτέλεσμα να πάρουν από ένα χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Λευκορώσος Μαξίμ Νεντασεκάου, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,37 με την πρώτη προσπάθεια, αλλά είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 2,35 μέτρα, κρατώντας δύο άλματα για την συνέχεια του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις