Επενδυτικό σχέδιο 1,2 δισ. ευρώ ανέλυσαν οι φαρμακοβιομήχανοι στον πρωθυπουργό  

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 18:53
A- A A+

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Τα επενδυτικά σχέδια τους συζήτησαν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ παρουσίασαν ένα μεγάλο μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκου ύψους 1,2 δισ. ευρώ έως το 2025 και επεξήγησαν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχουν αυτές οι επενδύσεις για την κοινωνία, την εθνική οικονομία καθώς και τις νέες θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση εργασίας μετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και την φαρμακοβιομηχανία ο  πρόεδρος της ΠΕΦ και αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕΝ, Θεόδωρος Τρύφων, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ και δ/νων σύμβουλος της Demo Δημήτρης Δέμος, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ και εντεταλμένος Σσμβουλος της Pharmathen Θεόδωρος Κωλέτης, ο ταμίας της ΠΕΦ, πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος των Bennett, Medical PQ & Humana Νίκος Μπουφίδης, ο δ/νων σύμβουλος της RAFARM Άρης Μητσόπουλος, ο γενικός διευθυντής της ΒΙΑΝ Α Κωνσταντίνος Παναγούλιας, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς Δημήτρης Αναγνωστάκης και η γενική διευθύντρια της ΠΕΦ Φαίη Κοσμοπούλου.

Οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας αναφέρθηκαν και στη θετική συμβολή που θα έχει η θέσπιση του κινήτρου του συμψηφισμού των δαπανών για επενδύσεις με το clawback, το οποίο η κυβέρνηση πέτυχε να εντάξει στο πρόγραμμα του RRF. Η ΠΕΦ ζήτησε να συνεχιστούν τα κίνητρα σε ορίζοντα πενταετίας και ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση.

Στην συνέχεια συζήτησαν την πιθανότητα να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το clawback, το οποίο είναι σε υψηλά επίπεδα, παρά τις όποιες προσπάθειες που έχουν γίνει και ουσιαστικά δυναμιτίζει, όπως είπαν τις προσπάθειες τους για μακροχρόνιες επενδύσεις.

Ενώ, κλείνοντας στις προτάσεις τους οι φαρμακοβιομήχανοι αναφέρθηκαν και στην ανάγκη ολοκλήρωσης της υλοποίησης των διαρθρωτικών μέτρων για τον έλεγχο συνταγογράφησης.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή