Ολυμπιακοί Αγώνες 2020-Τένις: Ρεκόρ από τον Τζόκοβιτς

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 20:13
UPD:20:19
REUTERS/EDGAR SU
A- A A+

Όταν μιλάμε για ρεκόρ στο τένις το πρώτο από τα ονόματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι αυτό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έχει πετύχει ουκ ολίγα στην τεράστια καριέρα του και με τη σημερινή του πρόκριση στους ημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο, έφτασε σε μία ακόμη ξεχωριστή επίδοση.

Ο «Νόλε» μετρά πλέον, τρεις παρουσίες στην τετράδα του απλού των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος τενίστας στο παρελθόν.

Το ρεκόρ αυτό πλησίασε ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε πέντε διοργανώσεις κι έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια. Δεν έχει καταφέρει, ωστόσο, να παίξει σε τρίτο ημιτελικό.

Η αρχή για τον σπουδαίο Τζόκοβιτς έγινε το 2008 στο Πεκίνο, όπου αποκλείστηκε από τον Ράφαελ Ναδάλ. Το 2012 στο Λονδίνο έπαιξε με τον Άντι Μάρεϊ στην τετράδα, γνωρίζοντας την ήττα  με 2-0 από τον μετέπειτα «χρυσό» Ολυμπιονίκη.

Εφέτος θα παίξει για τρίτη φορά σε ημιτελικό ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα φτάσει έως το τέλος και θα κατακτήσει τον τίτλο. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διοργάνωση του Ρίο, ο Τζόκοβιτς είχε αποκλειστεί με το... καλημέρα από τον Αργεντινό, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις