Κλιμακούμενο μυστήριο εν μέσω χιονοθύελλας

«Το Σανατόριο» || εκδόσεις Ψυχογιός
Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 08:01
A- A A+

Το γκόθικ  μυθιστόρημα «Το Σανατόριο» της Σάρα Πιρς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Νεκτάριου Καλαϊτζή.

«Εγκατεστημένο στο ηλιόλουστο οροπέδιο πάνω από το Κραν-Μοντανά, ψηλά στις Ελβετικές Άλπεις, το Λε Σομέ είναι το δημιούργημα του Ελβετού μεγαλοξενοδόχου Λουκά Καρόν.[…] Το κυρίως κτίριο σχεδιάστηκε στα τέλη του 19ου αι. από τον προπάππο του Καρόν, Πιερ. Έγινε παγκοσμίως γνωστό ως κέντρο αντιμετώπισης της φυματίωσης, πριν κλείσει λόγω της εμφάνισης των αντιβιοτικών και της γενικότερης παρακμής των σανατορίων».

Ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις. Ένα παλιό σανατόριο. Χωμένο στο χιόνι. Απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια αστυνομικός στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Όταν η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον αποξενωμένο αδελφό της να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα του σε ένα χειμερινό θέρετρο, δεν μπορεί παρά να τη δεχτεί. Φτάνοντας όμως στο Λε Σομέ, εν μέσω μιας απειλητικής χιονοθύελλας, η Έλιν αμέσως νιώθει νευρικότητα. Παρά το ειδυλλιακό σκηνικό, τόσο ο χώρος όσο και ο αδελφός της, Άιζακ, την αγχώνουν. Και όταν ξυπνούν, το επόμενο πρωί, η αρραβωνιαστικιά του έχει εξαφανιστεί. Ενώ η χιονοθύελλα μαίνεται αποκλείοντας την πρόσβαση στο ξενοδοχείο και η γυναίκα παραμένει άφαντη, οι ένοικοι του ξενοδοχείου αρχίζουν να πανικοβάλλονται…

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς