Πάτρα-Ελεκίστρα: Μάχη με τις φλόγες - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 17:01
UPD:19:25
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που καίει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ήδη ενεργοποιήθηκε το 112, μέσω του οποίου καλούνται όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Πτέρης να κινηθούν προς το Σταυροδρόμι, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. 

THE BEST PORTAL
Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Πατρέων.

Όπως έγινε γνωστό, στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διακομίστηκαν με αναπνευστικα προβλήματα δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε  άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Τουλάχιστον τρία σπίτια στην περιοχή Άνω Σούλι έχουν υποστεί ζημιές, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Σε μέγιστη ετοιμότητα τέθηκαν οι υγειονομικές δομές της περιοχής και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στο μεταξύ, διεκόπη, για προληπτικούς λόγους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιμετρική οδό της Πάτρας, αφού μεγάλο τμήμα του δρόμου βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή