Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε αξιόποινες πράξεις και θα τιμωρηθεί»

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 15:07
UPD:19:18
SOOC/Giannis Karamanis
A- A A+

Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το βράδυ κρατούμενος στη ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες η διάταξη του εισαγγελέα σχετικά αναφέρει πως θα μεταφερθεί ως προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης, καθώς εκεί κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ηθοποιός απολογήθηκε χθες κάτω από άκρα μυστικότητα στη 15η τακτική ανακρίτρια. Ο ίδιος συνέχισε να τηρεί τη γραμμή πλήρους άρνησης των κατηγοριών, ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

SOOC/GIANNIS KARAMANIS

Ο ίδιος από την πλευρά του έχει τηρήσει σιγή ιχθύος αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε δήλωση πέραν μίας αρχικής τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου μιλούσε για σπίλωση του ονόματός του.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που παρέδωσε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του στον εισαγγελέα είχε αρνηθεί τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλουσες «Ουδέποτε προέβην σε ουδεμίαν πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία», είχε αναφέρει στο υπόμνημά του προς τις εισαγγελικές αρχές.

«Καταπέλτης» το σκεπτικό προφυλάκισης

Ύποπτο για την τέλεση νέων αδικημάτων έκρινε το σκεπτικό της προσωρινής κράτησης, από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα, τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όπως αναφέρεται μάλιστα, η τέλεση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται έγινε με «ιδιαίτερη σκληρότητα».

Ο ηθοποιός κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008-2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, μέτρησαν επιβαρυντικά.

Στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, αρνητικά «έγραψε» σε βάρος του και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Σπύρος Μπιμπίλας: «Υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη...»

Για την υπόθεση Φιλιππίδη που σόκαρε το Πανελλήνιο μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν ειπωθεί ακόμη, όχι μόνο για τον Φιλιππίδη.

 «Πιστεύω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη λειτουργεί όπως πρέπει. Δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι διάσημος ή πολύ γνωστός πρωταγωνιστής. Μπροστά στο νόμο είμαστε όλο το ίδιο και αν κάνουμε ποινικά κολάσιμες πράξεις θα τιμωρηθούμε. Νομίζω ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, πρώην συνεργάτης και φίλος, αφού, όπως λένε οι καταγγέλλουσες και πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στον ανακριτή ή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αποδεικνύεται βάσει της προανακριτικής εξέτασης ότι έκανε αξιόποινες πράξεις, θα περάσει ότι όλοι οι πολίτες που κάνουν αξιόποινες πράξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Προτεινόμενα για εσάς