ΣΥΝ: Αδιαμφισβήτητες οι κυβερνητικές ευθύνες για το ναυάγιο

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 17:32
A- A A+

Για μεγάλες και αδιαμφισβήτητες ευθύνες της κυβέρνησης μετά τις εξελίξεις με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond κάνει λόγο ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας τους οικολογικούς κινδύνους από τη βύθιση του πλοίου.

Όπως επισημαίνει το στέλεχος του ΣΥΝ, «η ναυτική τραγωδία του Sea Diamond-όπως και άλλες ναυτικές τραγωδίες που έχουν προηγηθεί-συνδέονται στενά με την πολιτική ασυδοσίας στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που διαχρονικά έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποθεώσει αυτή την πολιτική και έχει, ειδικά για τα κρουαζιερόπλοια και τους ιδιοκτήτες τους, εξασφαλίσει σχεδόν πλήρη ασυλία με πρωτοφανείς χαριστικές ρυθμίσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τους και τις οργανικές συνθέσεις των πληρωμάτων τους αλλά και τον πλημμελή έως ανύπαρκτο έλεγχο σχετικά με την αξιοπλοϊα τους και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας».

Ο κ.Λαφαζάνης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τόσο για τη μεγάλη καθυστέρηση στην επιχείρηση διάσωσης, όσο και για το γεγονός της βύθισης του πλοίου και όπως υπογραμμίζει, «αυτή την ώρα προέχει η άμεση ανάγκη να αντληθούν τα καύσιμα που έχουν ποντιστεί σε μεγάλο βάθος, προκειμένου να προληφθεί μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, η οποία απειλεί θανάσιμα τον Αιγαιακό χώρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή