Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ για Τουρκοκύπριους «παρατηρητές» στην Ευρωβουλή

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007 21:32
A- A A+

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης απέστειλε σήμερα επιστολή με τηλεομοιοτυπία (FAX), στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, στην επιστολή αυτή, «κατασκευάζοντας ανύπαρκτα γεγονότα, αναφέρεται σε υποτιθέμενη πρόταση της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία υποτίθεται ότι συμφώνησε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για την αντικατάσταση δύο Κυπρίων ευρωβουλευτών από Τουρκοκύπριους με το καθεστώς των "ευρωβουλευτών-παρατηρητών".

Διαψεύδω με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τον κ. Καρατζαφέρη και τις "πληροφορίες" του: Ουδέποτε επροτάθη από την Σοσιαλιστική Ομάδα ένα τέτοιο θέμα και προφανώς, ουδέποτε υπήρξε συμφωνία επί ανυπάρκτου προτάσεως.

Ο στόχος του κ. Καρατζαφέρη είναι προφανής. Μέσω της παραπληροφόρησης και της φαιάς προπαγάνδας, να δημιουργήσει εντυπώσεις, σε μια περίοδο μάλιστα, που η μητρική του παράταξη ταλανίζεται από ένα μείζον σκάνδαλο για το οποίο ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Καρατζαφέρης, δεν φαίνεται να έχει να πει κάτι».

Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλείται πληροφορίες από τη "Διάσκεψη των Προέδρων" του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες η Σοσιαλιστική Ομάδα συμφώνησε με την πρόταση να δοθούν δύο θέσεις "παρατηρητών-ευρωβουλευτών" στους Τουρκοκυπρίους και ζητά από τον κ. Παπανδρέου ως πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να επιτύχει «την ανάκληση αυτής της επικίνδυνης πρωτοβουλίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή