Κατά του ιδιοκτήτη της Παρί η γαλλική Λίγκα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 19:58
UPD:20:05
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Palco23, η γαλλική Λίγκα (LFP) υπέβαλε αίτηση σε δικαστήριο του Παρισιού κατά του beIN Sports, ραδιοτηλεοπτικού φορέα από το Κατάρ που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ-Κελαϊφί

Η LFP ζητεί από το δικαστήριο προσωρινά μέτρα που απαιτούν από το beIN Sports να δεσμευτεί επίσημα να παράγει, να μεταδώσει και να πληρώσει για τους δύο αγώνες του πακέτου 3 της γαλλικής κορυφαίας κατηγορίας (Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 17:00), το οποίο αγόρασε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός τον Μάιο του 2018 (για την περίοδο από το 2020 έως το 2024), για 332 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στη συνέχεια, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Κατάρ αδειοδοτούσε το «πακέτο» στο Canal+, αλλά παρέμενε ο κύριος του πακέτου και ο μοναδικός συνομιλητής της LFP. Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Η πρώτη δόση των 56 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρωθεί έως τις 5 Αυγούστου, αλλά η LFP δεν είναι σίγουρη ότι το beIN Sports θα πληρώσει, πιέζοντας για επείγουσα διαδικασία εναντίον του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Εκτός από το προαναφερθέν πακέτο, η BeIN έχει τα δικαιώματα να μεταδίδει τη Ligue 1 σε διάφορα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Μέσης Ανατολής-Βόρειας Αφρικής, καθώς και τα δικαιώματα για δύο αγώνες της Ligue 2 ανά αγωνιστική ημέρα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα ανήκει στην Amazon, που επίσης καθυστέρησε σε πληρωμές κι ένεκα τούτου τα όργανα του γαλλικού ποδοσφαίρου τέθηκαν σε επιφυλακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις