Ν. Κορέα: Ferry boat συγκρούστηκε με φάλαινα, ένας νεκρός

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 10:26
UPD:10:30
A- A A+

Επιβατικό ferry boat συγκρούστηκε πιθανόν με φάλαινα στη Ν. Κορέα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 27, σύμφωνα με αξιωματούχο του λιμενικού της χώρας.

«Μερικοί από τους επιβάτες είπαν ότι είδαν μια μεγάλη κηλίδα σαν αίμα στη θάλασσα μετά τη σύγκρουση, στην πρύμνη του σκάφους», ανέφερε ο αξιωματούχους. Το ατύχημα σημειώθηκε χθες βράδυ, περίπου 15 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Pusan της Ν. Κορέας. Στο σκάφος που μετέφερε 215 ανθρώπους από την ιαπωνική πόλη Fukuoka, προκλήθηκαν ζημιές.

Οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν σιγουρευτεί εάν το σκάφος συγκρούστηκε πράγματι με φάλαινα, αλλά συγκλίνουν σε αυτήν την εκδοχή, επειδή δεκάδες φάλαινες έχουν συγκρουστεί με σκάφη τα τρία τελευταία χρόνια στα νερά της χώρας όπου ταξιδεύουν φέρι και γύρω από την ιαπωνική νήσο Kyushu, νοτίως της Ιαπωνίας.

Ωστόσο δεν βρέθηκε νεκρή φάλαινα στα νερά όπου σημειώθηκε η σύγκρουση, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος.

Μία γυναίκα ηλικίας 75 ετών από τη Ν. Κορέα τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη σύγκρουση, η οποία υπέκυψε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Από το 1975 έως το 2002 περίπου 300 αναφορές έγιναν στο λιμενικό της Ν. Κορέας για σύγκρουση σκαφών με φάλαινες, αλλά εικάζεται ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς τα εν λόγω περιστατικά δεν αναφέρονται συνήθως στις αρχές, σύμφωνα με μελέτη του U.S. National Oceanic and Atmospheric

Administration. Στη μελέτη αναφέρεται ότι στο 70% των συγκρούσεων, σκοτώνονται οι φάλαινες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή