Ολυμπιακός: Με 8 απουσίες στο Μπακού. Μαρτίνς και Βαλμπουενά συμφωνούν: «Όλα για την πρόκριση»

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 12:56
UPD:12:58
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί στην αυριανή ρεβάνς του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League με τη Νέφτσι Μπακού ο Ολυμπιακός, όπως παραδέχθηκε και ο Πέδρο Μαρτίνς στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του δεύτερου αγώνα με τους Αζέρους το βράδυ της Τετάρτης (28/07, 20:00).

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να «υπερασπιστεί» το 1-0 της περασμένης εβδομάδας στο Καραϊσκάκη χωρίς τους Κρίστινσον, Μπουχαλάκη,  Παπασταθόπουλο, Ανδρούτσο, Ντρέγκερ, Μαντί Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ και Αγκιμπού Καμαρά, ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως του αρέσει να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα, εξέφρασε την απόλυτη επιστοσύνη τους σε όλο το έμψυχο δυναμικό και πρόσθεσε ότι η ομάδα του διαθέτει βάθος και παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία.

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς:

Για τους παίκτες που δεν υπολογίζει για τη ρεβάνς και για τους Μπουχαλάκη, Παπασταθόπουλο: 

«Η αλήθεια είναι πως θα έχουμε αρκετές απουσίες. Του Κρίστινσον, του Μπουχαλάκη, του Σωκράτη, του Ανδρούτσου, του Ντρέγκερ (εκτός λίστας), του Μαντί Καμαρά, του Ρέαμπτσιουκ και του Αγκιμπού Καμαρά.

Ωστόσο έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έχουμε σιγουριά πως θα τα καταφέρουμε, είμαστε προετοιμασμένοι κι έχουμε δουλέψει αρκετά καλά. Ταξιδεύουμε στο Αζερμπαϊτζάν για να πάρουμε τη νίκη, έχουμε την πεποίθηση και τη σιγουριά ότι θα τα καταφέρουμε.»

Για το μυστικό των επιτυχιών στα προκριματικά:

«Αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα, πολύ δύσκολα γιατί κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρόκειται γι΄ αναμετρήσεις που χρειάζονται ιδιαίτερη διαχείριση. Μυστικά δεν υπάρχουν. Μόνο ότι η ομάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη από κάθε άποψη.

Εκτός αυτού θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά και εφόσον είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος γι΄ αυτά τα νοκ άουτ ματς συνήθως καταφέρνεις να πετύχεις τον στόχο σου, που είναι η πρόκριση.»

Για τις ευκαιρίες που δίνει σε νέους ποδοσφαιριστές και για το αν είναι ένα παιχνίδι πρόκληση το αυριανό:

«Η δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις και μου αρέσει να βρίσκω λύσεις. Μπορεί να προέκυψαν πολλά θέματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όμως έχουμε παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε δυσκολία.

Όσοι παίκτες βρίσκονται στον Ολυμπιακό, βρίσκονται γιατί έχουν ποιότητα και γιατί μπορούν να ανταπεξέθλουν σε όλες τις περιστάσεις. Έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και είτε είναι νέοι είτε παλιότεροι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα. Έχουμε μεγάλη υποχρέωση για τον σύλλογο για να πάρουμε την πρόκριση.»

                 Βαλμπουενά: «Πολύ σημαντικό να προκριθούμε στην επόμενη φάση»

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Ματιέ Βαμπλουενά. Όπως και ο προπονητής του, έτσι και ο Γάλλος μέσος, παρουσιάστηκε αισιόδοξος παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Για το αν πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω στη δύναμη ο Ολυμπιακός:

«Όπως και το πρώτο παιχνίδι θα είναι δύσκολο για εμάς και το αυριανό. Καταφέραμε να μη δεχτούμε γκολ και να έχουμε ελαφρύ προβάδισμα μετά το 1-0. Θέλουμε πάρα πολύ να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι πολύ σημαντικό να προκριθούμε στην Ευρώπη και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα μπορούμε να τα καταφέρουμε.»

Για το πόσο διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι στο Αζερμπαϊτζάν:

«Και στο πρώτο ματς είχαμε προβλήματα, δεχτήκαμε κόκκινη κάρτα και μείναμε με δέκα παίκτες. Παρόλα αυτά στόχος είναι να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Δουλέψαμε πολύ όλη τη βδομάδα και παρά τις δυσκολίες είμαστε έτοιμοι για να προκριθούμε κόντρα στη Νέφτσι Μπακού.»

Για το αν πρέπει να ηγηθεί ο ίδιος στην προσπάθεια των «ερυθρολεύκων»:

«Είμαι από τους πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα και θα πρέπει να προσφέρω. Υπάρχουν όμως και άλλα νέα παιδιά που μπορούν να προσφέρουν πολλά. Η ομάδα έχει εμπειρία.

Όλοι είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την πρόκριση. Το παιχνίδι είναι πολύ απαιτητικό και θα πρέπει όλοι να είμαστε εκεί και οι παλιοί αλλά και οι νέοι για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τον στόχο της.»

Για το αν περιμένει κάποια έκπληξη από πλευράς Νέφτσι:

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Έχουμε πολλές απουσίες, ωστόσο, δεν περνά καν από το μυαλό μας ότι δεν θα γυρίσουμε με την πρόκριση από το Αζερμπαϊτζάν.

Έχουμε δουλέψει πολύ, είμαστε συγκεντρωμένοι για να περάσουμε και είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η πρόκριση. Είμαστε ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που θέλει να προχωρήσει πολύ στην Ευρώπη.»

 

 

 

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με τη Νέφτσι (28/07, 20:00). Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωστοποίησε στη συνέντευξη Τύπου πως οι Κρίστινσον, Μπουχαλάκης, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ είναι εκτός λίστας), Μαντί Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ και Αγκιμπού Καμαρά δεν θα βρίσκονται στην αποστολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις