Εγκαίνια του γενικού προξενείου της Ελλάδος στην Τάμπα της Φλόριντα

Συνάντηση Βαληνάκη με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ Κερτ Βόλκερ
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 17:09
A- A A+

«Ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας από όλες τις υποψήφιες χώρες αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας για το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής μας». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κερτ Βολκερ (Kurt Volker), αναφερόμενος στην ευρωαντλαντική προοπτική των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα επεσήμανε τον ηγετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα καθώς και τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει στην πορεία των χωρών της περιοχής στις ευρωαντλαντικές δομές.

Ο κ. Βαληνάκης και ο κ. Volker στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο χωρών, αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, με ιδιαίτερη έμφαση στην Ευρωαντλαντική προοπτική των χωρών αυτών και στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.

Ειδικά για το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου, ο υφυπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στον αμερικανό βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών τη θέση της χώρας μας για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης που θα διασφαλίζει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Στις ΗΠΑ 14-18 Απριλίου ο υφυπουργός Εξωτερικών

Από τις 14 έως τις 18 Απριλίου ο κ. Γιάννης Βαληνάκης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις ΗΠΑ. Το Σάββατο 14 Απριλίου, θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη προκειμένου να εκπροσωπήσει το υπουργείο Εξωτερικών στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή 15 Απριλίου με τη μεγάλη ομογενειακή παρέλαση.

Εγκαίνια του γενικού προξενείου στην Τάμπα της Φλόριντα 17/5

Στη συνέχεια ο κ. Βαληνάκης θα μεταβεί στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου θα εγκαινιάσει την Τρίτη 17 Απριλίου το Γενικό Προξενείο της χώρας μας εκεί. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Υφυπουργός θα απονείμει παράσημο στον πρώην Βουλευτή Πολιτείας Φλόριντα, κ. Μάικ Μπιλλιράκη, εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Την Τετάρτη 18 Απριλίου ο κ. Βαληνάκης θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή