Τελικά «μαζεύτηκε» ο ίδιος

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 19:04
EPA/ANDY RAIN
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Νικόλ Λειβαδάρη
[email protected]

Το είπε για καλό, αλλά του βγήκε πολιτική και επικοινωνιακή γκάφα. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζαβίντ αναγκάστηκε χθες να ζητήσει συγγνώμη για την προτροπή του προς τους Βρετανούς να μάθουν να ζουν με τον κορονοϊό και όχι να «μαζεύονται» και να «περιορίζονται».

Ο Τζαβίντ, διπλά εμβολιασμένος, προσβλήθηκε από τον κορονοϊό αλλά σε πολύ ήπια μορφή. Μόλις το ξεπέρασε, ανέβασε ένα tweet στο οποίο έλεγε ότι τα συμπτώματά του ήταν «πολύ ελαφρά, χάρη στα απίστευτα εμβόλια». Και προέτρεπε τους Βρετανούς να εμβολιαστούν, λέγοντας: «Σας παρακαλώ, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, εμβολιαστείτε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό, όχι να μαζευόμαστε από φόβο απέναντί του».

Αυτή η τελευταία φράση του όμως προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με ενώσεις θυμάτων και βουλευτές να τις καταγγέλλουν ως προσβλητικές προς τους πιο ευάλωτους πολίτες και τα θύματα της πανδημίας.

Κατόπιν της θύελλας ο Τζαβίντ διέγραψε το tweet, έκανε λόγο για «ατυχή επιλογή» και με νέα ανάρτηση ζήτησε «ειλικρινά συγγνώμη».

«Όπως πολλοί, έχω χάσει δικούς μου ανθρώπους από αυτόν τον φοβερό ιό και δεν υποβαθμίζω ποτέ τον αντίκτυπό του» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή