ΠΑΣΟΚ: Οικολογική βόμβα στην καρδιά του Αιγαίου με ευθύνη του ΥΕΝ

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2007 17:45
UPD:17:46
A- A A+

Ευθύνες στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τους χειρισμούς στην υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond, επέρριψε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου.

Οπως τόνισε ο κ. Ευθυμίου, με βάση την ελληνική νομοθεσία αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις, οι χειρισμοί μετά και την ειδοποίηση του πλοιάρχου, ανήκουν στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, προς τον οποίο απηύθυνε το εξής ερώτημα: «Είχε ο ίδιος την ευθύνη των επιλογών; Αν την είχε πρέπει να εξηγήσει γιατί έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές που οδήγησαν στη βύθιση μιας οικολογικής βόμβας στην καρδιά του Αιγαίου. Εάν δεν έκανε ο ίδιος τις επιλογές τίθεται θέμα άγνοιας νόμου και παράλειψης καθήκοντος».

Και στις δύο περιπτώσεις, τόνισε ο κ. Ευθυμίου, ένας υπουργός με τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι υπουργός οποιασδήποτε κυβέρνησης.

Στην ερώτηση αν ο κ. Λοΐζος, ιδιοκτήτης του Sea Diamond, ανήκει στους λεγόμενους «γαλάζιους επιχειρηματίες», ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία χαριστικής και ευνοϊκής μεταχείρισης των πλοίων συμφερόντων του εν λόγω επιχειρηματία από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στα οποία περιλαμβάνεται και το Sea Diamond.

Ο κ. Ευθυμίου αναφέρθηκε και στο οικολογικό πρόβλημα και επικαλέστηκε δηλώσεις του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Σταύρου Δήμα, ο οποίος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, «σαφώς υπονοεί ότι μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν απηύθυνε αίτημα συνδρομής στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή