ΗΠΑ: Επικίνδυνες οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007 11:50
A- A A+

Οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες για τις αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας εξέδωσαν οι ΗΠΑ, αναφέροντας ότι τα πρόσφατα ατυχήματα αύξησαν τα ερωτηματικά για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Σε μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες στην Ινδονησία, η αμερικανική πρεσβεία επικαλέστηκε έγγραφο από την κρατική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας, το οποίο ανέφερε ότι καμμία αεροπορική εταιρεία της χώρας δεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

«Οπου είναι πιθανόν οι Αμερικανοί που ταξιδεύουν από και προς την Ινδονησία, καλό θα είναι πετούν απ ευθείας στους προορισμούς τους με διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες χωρών των οποίων η πολιτική αεροπορία είναι εντός των διεθνών κανόνων ασφαλείας», αναφέρει η πρεσβεία.

Ο ινδονησιακός έλεγχος σε 54 αεροπορικές εταιρείες τον περασμένο μήνα, αποκάλυψε ότι καμμία δεν κατετάγη στις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ τρεις διατάχθηκαν να προσαρμοστούν σε τρεις μήνες με τους κανόνες ασφαλείας, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν την παύση της λειτουργίας τους.

Η έρευνα διετάχθη από την αρμόδια κυβερνητική αρχή ασφάλειας των μεταφορών της χώρας, μετά τα αεροπορικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Το πρώτο, δυστύχημα έγινε όταν αεροσκάφος της Adam Air με 102 επιβάτες χάθηκε τον Ιανουάριο και το δεύτερο στις 7 Μαρτίου, όταν αεροσκάφος της Garuda βγήκε από τον διάδρομο κατά την ώρα της προσγείωσης και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 21 ανθρώπων.

Στο μήνυμά της η αμερικανική πρεσβεία αναφέρει ότι τα πρόσφατα δυστυχήματα αύξησαν τα ερωτήματα για τις πρακτικές ασφαλείας που εφαρμόζουν οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδονησίας και την αμέλεια.

Τα αεροπορικά ταξίδια στην Ινδονησία που έχει περισσότερα από 17.000 νησιά αυξήθηκαν σημαντικά από την απελευθέρωση της αεροπορικής αγοράς το 1999, που σηματοδότησε πόλεμο τιμών μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών.

Η χώρα όμως αντιμετωπίζει γενικότερα μεγάλα προβλήματα στον τομέα των μεταφορών. Δύο σοβαρά ναυάγια τους τελευταίους μήνες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ και τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι πολύ συχνά, καθώς οι γραμμές κατασκευάστηκαν στην εποχή της ολλανδικής κυριαρχίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή