Καταιγιστική περιπέτεια, αριστουργηματικές επανεκδόσεις και Λώρα Ντουράντ

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 09:03
A- A A+

Μια από τις καλύτερες ελληνικές ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς που διανύουμε, ένα φιλμ εποχής της Κέλι Ρέινχαρντ για μια αναπάντεχη φιλία,  ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σε ρόλο κατασκόπου, καταιγιστική περιπέτεια και αριστουργηματικές επανεκδόσεις έρχονται στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα.

«Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»

Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα μετά το «Runaway Day», ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου.

TULIP ENTERTAINMENTGR
Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους, ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

«Η Πρώτη Αγελάδα»

Ένας λιγομίλητος μοναχικός τύπος και επιδέξιος μάγειρας (Τζον Μάγκαρο) ταξιδεύει Δυτικά και γίνεται μέλος μιας ομάδας κυνηγών γούνας στο Όρεγκον, ενώ γίνεται φίλος μόνο με έναν Κινέζο μετανάστη (Οράιον Λι), που αναζητεί κι εκείνος την τύχη του. Σύντομα, η συνεργασία τους θα οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, η μακροβιότητα της οποίας θα εξαρτηθεί από τη «μυστική» συμμετοχή της βραβευμένης αγελάδας ενός πλούσιου γαιοκτήμονα.

NEO FILMS

Η Κέλι Ράιχαρντ επιστρέφει στις απαρχές της Αμερικής για να μιλήσει με τον πιο καίριο τρόπο για το σήμερα στην ταινία που ταξίδεψε και διακρίθηκε στα Φεστιβάλ του Τελιουράιντ, του Λοκάρνο και του Βερολίνου, ενώ ψηφίστηκε ως καλύτερη ταινία της χρονιάς από την Ένωση Κριτικών της Νέας Υόρκης.

«Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου»

Η ιστορική κατασκοπευτική περιπέτεια του Ντομινίκ Κουκ αναφέρεται στην ιστορία του Βρετανού επιχειρηματία Γκρέβιλ Γουίν, που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

SPENTZOS FILM

Απώτερος σκοπός  ήταν να αποσπάσει απόρρητες πληροφορίες, οι οποίες θα αποδεικνύονταν κρίσιμες γα να αποτραπεί μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη. Η ταινία του Κουκ μάς μεταφέρει σε εκείνες τις αγωνιώδες στιγμές, με τον Μπένεντικ Κάμπερμπατς να ενσαρκώνει τον επιχειρηματικά πολύπειρο αλλά κατασκοπικά άμαθο επιχειρηματία.

«Κανένας»

Στην καταιγιστική περιπέτεια των Ίλια Ναϊσούλερ και Ντέρεκ Κόλσνταντ πρωταγωνιστεί ο  Μπομπ Όντενκερκ («Breaking Bad», «Better Call Saul»), ο οποίος ενσαρκώνει έναν υποτιμημένο πατέρα και σύζυγο, που δέχεται διαδοχικά χτυπήματα από τη ζωή, χωρίς να αντιδρά.

TULIP ENTERTAINMENTGR
Αυτό αλλάζει την ημέρα που ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του κι εκείνος δε βρίσκει το θάρρος να υπερασπιστεί την οικογένειά του, καθώς το γεγονός δίνει πνοή στη νέα, ανέλεγκτα οργισμένη φύση του.

«Μια Φορά κι Έναν Καιρό»

Η Αλίκη και ο Πίτερ προσπαθούν να παρηγορήσουν, με κάθε τρόπο, τους γονείς τους για τον θάνατο του μεγαλύτερού τους γιου.

SPENTZOSFILM

Δύο από τα πιο διάσημα παραμύθια όλων των εποχών, η  «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και ο «Πίτερ Παν» ενώνονται σε ένα υποθετικό πρίκουελ από τη σκηνοθέτη του «Brave» της Pixar, Μπρέντα Τσάπμαν.

«Καζαμπλάνκα»

Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν πρωταγωνιστούν σε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, η οποία τοποθετείται στην εξωτική Καζαμπλάνκα στο Μαρόκο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ένας Αμερικανός συναντά την παλιά του αγαπημένη, παντρεμένη τώρα με κάποιον άλλο, η οποία χρειάζεται τη βοήθειά του για να διαφύγει από τη χώρα.

ODEON GR
Η ταινία, γυρισμένη πριν από 80 χρόνια, παραμένει ένα από τα πιο όμορφα, διαχρονικά κινηματογραφικά ρομάντζα όλων των εποχών.

«Το Παιχνίδι των Λυγμών»

Στο αριστούργημα του Νιλ Τζόρνταν, βραβευμένο με ένα από τα πιο δίκαια Όσκαρ Σεναρίου, ένα μέλος του IRA παίρνει μέρος στην απαγωγή και τη δολοφονία ενός Άγγλου στρατιώτη και στη συνέχεια ερωτεύεται την παράξενη ερωμένη του νεκρού.

MIRAMAX

Αποφασίζει να της κρύψει το παρελθόν του. Το πρόβλημα είναι πως και εκείνη έχει τα δικά της μυστικά.

«Λαγωνικό 24 Καρατίων»

O επιθεωρητής Κλουζό καλείται να ερευνήσει μια δολοφονία στην εξοχική κατοικία ενός εκατομμυριούχου. Εκεί, καθώς η μία δολοφονία διαδέχεται την άλλη, όλα τα στοιχεία δείχνουν ως ένοχη την όμορφη νεαρή υπηρέτρια, όμως ο Κλουζό είναι γοητευμένος από την παρουσία της και πεπεισμένος για την αθωότητά της!

Η σιγουριά του είναι τέτοια που προσπερνά αδιάφορα κάθε στοιχείο που αποδεικνύει το αντίθετο, φέρνοντας τον προϊστάμενό του, αρχιεπιθεωρητή Ντρέιφους, στα όρια της τρέλας. Όμως, τα προφανή αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι τελικά αυτά που θα οδηγήσουν στον πραγματικό ένοχο. To δεύτερο και αξεπεράστο φιλμ του Μπλέικ Έντουαρντς, με ήρωα τον Επιθεωρητή Κλουζό.  

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς