Καζακστάν: 500 νεκρές φώκιες ξέβρασε η θάλασσα

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 09:43
A- A A+

Εκατοντάδες νεκρές φώκιες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν μωρά, βρέθηκαν σε ακτή της Κασπίας Θάλασσας στο δυτικό Καζακστάν, αλλά η αιτία του θανάτου τους είναι ασαφής, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι περίπου 500 νεκρές φώκιες ξεβράστηκαν στις ακτές του Καζακστάν, στην περιφέρεια Μανγκιστάου από τα τέλη του Μαρτίου.

«Περίπου 50 από αυτές ήταν μεγάλης ηλικίας, αλλά οι υπόλοιπες ήταν μωρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι προκάλεσε τον θάνατό τους. Ειδική επιτροπή μελετά το γεγονός και θα αποφανθεί για τα αίτια».

Σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων «Kazakhstan Today», μετέδωσε ότι οι φώκιες μπορεί να πέθαναν από πανώλη. Περισσότερες από 10.000 φώκιες πέθαναν το 2000 από δηλητηρίαση, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Καζακστάν, μέρος της Κασπίας Θάλασσας, αποτελεί τόπο αριθμού μεγάλων αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου, συμπεριλαμβανομένου του Κασαγκάν, της μεγαλύτερης ανακάλυψης πετρελαίου εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή