Β. Πολύδωρας: Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Αφαίρεση οπλισμού από το φρουρό του προέδρου του Αρείου Πάγου
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 11:14
UPD:12:08
A- A A+

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας διεξάγει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κουκουλοφόρων που αφόπλισαν τον αστυνομικό φρουρό έξω από το σπίτι του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλου Κεδίκογλου.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, στις 21.40 οι δύο κουκουλοφόροι πλησίασαν νεαρό αστυφύλακα του τμήματος Γλυφάδας ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι του κ. Κεδίκογλου, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών και του πήραν ένα υποπολυβόλο MP-5, ένα περίστροφο από τη ζώνη του και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Οι δράστες διέφυγαν πεζή.

Προανάκριση για την υπόθεση κάνει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η οποία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δραστών.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρων Πολύδωρας δήλωσε τα εξής:

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα (ως προς τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών). Σε κάθε περίπτωση το αναίμακτο του περιστατικού κρίνεται ως θετικό. Εξ αφορμής της συγκεκριμένης περίπτωσης αναθεωρούνται οι όροι και οι απαιτήσεις της φρούρησης, επιτήρησης και περιπολίας ως προς την προστασία προσώπων και εγκαταστάσεων, ιδιαιτέρως των στατικών φρουρών».

Με αφορμή την αφαίρεση του οπλισμού από τον ειδικό φρουρό της κατοικίας του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δ. Κυριτσάκης δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη απαράδεκτη ενέργεια η οποία στρέφεται ευθέως κατά της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Η πράξη αυτή δυναμιτίζει τα θεμέλια μιας ευνοούμενης πολιτείας οι θεσμοί της οποίας έχουν ανάγκη σεβασμού και στήριξης».

To όνομα του κ. Κεδίκογλου επανήλθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ύστερα από ερώτηση στη Βουλή δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο απέκτησε ο 22χρονος γιος του μια σεβαστή περιουσία. Επιπλέον, επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα που είχαν θέσει πρόσφατα οι συμβασιούχοι, σε μια έντονη αντιπαράθεσή τους με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή