Ο Χάμιλτον «εξολόθρευσε» τον Φερστάπεν και νίκησε στο Σίλβερστοουν

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021 19:23
UPD:20:20
REUTERS/PETER CZIBORRA
A- A A+

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes είδε πρώτος την καρό σημαία στο «επεισοδιακό» βρετανικό γκραν πρι, στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στην δεύτερη θέση τον Μονεγάσκο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes.

Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον συγκρούστηκαν στον πρώτο γύρο, στη στροφή Κοπς, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull εγκατέλειψε και ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή δέκα δευτερολέπτων, καθώς κρίθηκε υπαίτιος για τη σύγκρουση.

Ωστόσο ο Χάμιλτον ήταν απίθανος στη συνέχεια, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και πήρε τη νίκη, με την οποία μείωσε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Φερστάπεν στην κατάταξη των οδηγών, ενώ η Mercedes πλησίασε στο -4 τη Red Bull στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

Ο Λεκλέρκ εκμεταλλεύθηκε τη σύγκρουση του πρώτου γύρου και πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα, την ώρα που ο Χάμιλτον έπεσε στην πέμπτη θέση, καθώς το μονοθέσιό του υπέστη ζημιά εμπρός αριστερά.

Όμως, μολονότι ο Βρετανός τιμωρήθηκε με ποινή δέκα δευτερολέπτων, την οποία εξέτισε όταν μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, ο ρυθμός του ήταν καταιγιστικός και μπόρεσε να προσπεράσει τους Λάντο Νόρις, Βάλτερι Μπότας και, δύο γύρους πριν από το τέλος, και τον Λεκλέρκ, με αποτέλεσμα να δει πρώτος την καρό σημαία.

Η επιτυχία αυτή είναι σίγουρα νίκη ψυχολογίας για τον Χάμιλτον και τη Mercedes, καθώς είχαν πανηγυρίσει την τελευταία επιτυχία τους στο ισπανικό γκραν πρι. Από τότε και μέχρι σήμερα η γερμανική ομάδα μετρούσε πέντε διαδοχικούς αγώνες χωρίς νίκη, σερί που είναι το χειρότερό της στην υβριδική εποχή της Φόρμουλα Ένα.

Επόμενος αγώνας στη Φόρμουλα Ένα είναι το ουγγρικό γκραν πρι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 1η Αυγούστου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις