Ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για τα άτομα με αναπηρία

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2007 13:55
A- A A+

Στην έναρξη των εργασιών της ημερίδας του ΠΑΣΟΚ για τα άτομα με αναπηρία μίλησε το πρωί ο πρόεδρος του κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η προκατάληψη απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι δική μας αναπηρία. Μέσω αυτής αποτιμάται εν τέλει η ποιότητα του πολιτισμού μας. Δεσμευόμαστε ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση ,θα σπάσουμε όλα τα τείχη του κοινωνικού αποκλεισμού».

Αναφερόμενος στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «το κράτος - λάφυρο είναι η δική τους αντίληψη. Το κράτος πρόνοιας είναι η δική μας αντίληψη. Κι εκεί βρίσκεται η διαφορά. Υποχρηματοδοτούν και υπονομεύουν συστηματικά το κοινωνικό κράτος. Εμείς έχουμε στόχο να το αναδιαρθρώσουμε ριζικά, ώστε να γίνει αποτελεσματικό ενόψει των αναγκών του 21ου αιώνα».

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Ελ. Μπερνιδάκη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εργάζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης προνοιακής πολιτικής που δεν θα προσβάλει τον πολίτη με αναπηρία, αλλά θα στέκεται δίπλα του στην προσπάθεια ενσωμάτωσης του στη κοινωνία».

»Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζαν τους πολίτες με αναπηρία ως ασθενείς που χρειάζονται κάποια φιλανθρωπία. Χάρασσαν πολιτικές και σπαταλούσαν τα σχετικά κονδύλια, χωρίς να γνωρίζουν με ακρίβεια πόσα άτομα με αναπηρία υπάρχουν στη χώρα, ποιες είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες τους και ποια είναι η κατανομή τους στην επικράτεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή