The Athletic: Μαζί Σ. Αραβία και Ιταλία για το Μουντιάλ του 2030

Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 00:04
UPD:00:12
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
A- A A+

Ενόψει του Μουντιάλ του 2030 υπάρχει ήδη επίσημη υποψηφιότητα, εκείνη της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, την οποία οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου παρουσίασαν τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο The Athletic, η Σαουδική Αραβία αξιολογεί επίσης την υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 κι ελπίζει να λάβει την υποστήριξη της Ιταλίας για να το κάνει.

Αυτή είναι η είδηση που επανήλθε στο προσκήνιο, με τους Άραβες να θέλουν να μοιραστούν αυτήν την περιπέτεια με τη γειτονική χώρα. Το Athletic υπενθυμίζει την προθυμία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) να αξιολογήσει την υποψηφιότητα φιλοξενίας του EURO 2028 ή του Μουντιάλ του 2030, όπως δήλωσε αρκετές φορές ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Αλλά ήδη τις τελευταίες εβδομάδες η FIGC, αφού επανέλαβε τις εξαιρετικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, που επιβεβαιώθηκαν από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας τον Οκτώβριο του 2020 και από τη διοργάνωση του τρίτου Ιταλικού Σούπερ Καπ τον Ιανουάριο, έκανε γνωστό ότι η οργάνωση διεθνών διοργανώσεων δεν αποτελεί μέρος αυτής της συνεργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις