Στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk «προσγειώθηκε» σε δρόμο του Βουκουρεστίου

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 13:28
UPD:13:34
REUTERS/INQUAM PHOTOS
A- A A+

Ένα ελικόπτερο Black Hawk που ανήκει στον αμερικανικό στρατό έκανε αναγκαστική επείγουσα προσγείωση σε έναν δρόμο του Βουκουρεστίου, «γκρεμίζοντας» δύο σηματοδότες και διακόπτoντας την κυκλοφορία, αλλά χωρίς απώλειες.

REUTERS/INQUAM PHOTOS

Το ελικόπτερο ήταν μέρος μιας ομάδας έξι ατόμων που έκαναν πρόβα πριν από τις εκδηλώσεις για την ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρουμανίας και το τέλος της ρουμανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν τον Ιούλιο.

AIR TIMES NEWS NETWORK

Πλάνα από αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν ότι χάνει ξαφνικά υψόμετρο και πετώντας χαμηλά πάνω από τα αυτοκίνητα μέχρι την προσγείωση κοντά σε έναν κυκλικό κόμβο που είχε καθαρίσει η αστυνομία. Το ελικόπτερο έδωσε σήμα ότι είχε τεχνικές δυσκολίες, σύμφωνα με την αστυνομία. 

REUTERS/INQUAM PHOTOS

Η Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004, φιλοξενεί διοικητικά κέντρα του ΝΑΤΟ κέντρα και έναν σταθμό βαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ. «Συνεργαζόμαστε με τους Ρουμάνους συνεργάτες μας για την επίλυση της κατάστασης και θα παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες», δήλωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ.

REUTERS/INQUAM PHOTOS

Στρατιωτικοί εισαγγελείς βρίσκονταν στον τόπο προσγείωσης για τη διερεύνηση των αιτίων. Η κυκλοφορία περιορίστηκε έως την απομάκρυνση του ελικοπτέρου. 

Το υπουργείο Άμυνας ακύρωσε τη συμμετοχή όλων των αεροσκαφών στις δύο προγραμματισμένες τελετές, όπως είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου, στρατηγός Κωνσταντίνος Σπίνου. «Και οι δύο τελετές θα πραγματοποιηθούν αλλά χωρίς τη συμμετοχή στρατιωτικών αεροσκαφών», είπε ο κ. Σπίνου.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή