Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια: Με υποχρεωτικό εμβολιασμό η έναρξη του εξαμήνου

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 13:06
UPD:13:16
REUTERS/AMIR COHEN
A- A A+

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια θα απαιτήσει από όλους τους φοιτητές και το προσωπικό του να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 προκειμένου να επιστρέψουν στο campus το φθινόπωρο.

Η απόφαση αυτή προσθέτει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα, στη λίστα των κολεγίων των ΗΠΑ που υιοθετούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

 Το Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι επιθυμεί να «διευκολύνει την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της πανεπιστημιακής κοινότητας».

Σύμφωνα με την απόφαση, οι σπουδαστές και το προσωπικό πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη ημέρα διδασκαλίας για το φθινοπωρινό εξάμηνο σε οποιαδήποτε πανεπιστημιούπολη, ενώ η 1η Σεπτεμβρίου θα είναι η προθεσμία για κάποιους χώρους που δεν λειτουργούν σύμφωνα με το ακαδημαϊκό ημερολόγιο.

Η Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια  διαθέτει 10 εγκαταστάσεις σε όλη την Καλιφόρνια, από το Ντέιβις, περίπου μία ώρα βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι το Σαν Ντιέγκο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Αυτές οι τοποθεσίες πρέπει να αρχίσουν να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού και να επεξεργάζονται τυχόν αιτήματα για εξαιρέσεις ή αναβολές το αργότερο στις 15 Ιουλίου.

Περισσότερες από 580 πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ απαιτούν από τους φοιτητές να εμβολιαστούν πλήρως κατά του Covid-19 πριν επιστρέψουν για το φθινόπωρο εξάμηνο, σύμφωνα με το Chronicle of Higher Education. Το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το Χάρβαρντ και το Πρίνστον συγκαταλέγονται στα πανεπιστήμια της Ivy League που ζητούν εμβολιασμός για μαθητές και προσωπικό προτού επιστρέψουν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή