Ολυμπιακοί Αγώνες: Τεράστια η οικονομική ζημιά μετά την απαγόρευση προσέλευσης των θεατών

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 17:34
UPD:17:39
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Η χθεσινή ανακοίνωση των διοργανωτών του «Τόκιο 2020» για την απαγόρευση παρουσίας θεατών στους χώρους που θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες προκαλεί ίσως το τελευταίο και μεγαλύτερο πλήγμα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ήδη η διοργάνωση θα διεξαχθεί με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της περυσινής αναβολής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για τον ίδιο λόγο εφέτος απαγορεύτηκε αρχικά η έλευση ξένων θεατών και χθες (8/07) η παρουσία γενικά των φιλάθλων στα στάδια και τους χώρους που θα διεξάγονται τα αγωνίσματα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι διοργανωτές είχαν δηλώσει ότι το συνολικό κόστος «φιλοξενίας» των Αγώνων θα είναι περίπου 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβολή από το 2020. Έκτοτε, ο προβλεπόμενος... λογαριασμός της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αυξηθεί στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι διοργανωτές διέθεσαν αρχικά περίπου 4,48 εκατομμύρια εισιτήρια, πριν αποκλειστούν οι επισκέπτες από το εξωτερικό και έπειτα οι Ιάπωνες θεατές. Τα έσοδα των εισιτηρίων αναμενόταν αρχικά να φτάσουν σε περίπου 90 δισεκατομμύρια γιεν (815 εκατομμύρια δολάρια), αλλά τώρα δεν θα υπάρξουν, λόγω της απουσίας των θεατών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις