Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μπαχ έφθασε το Τόκιο, ανακοινώνονται νέα μέτρα κατά το κορωνοϊού από την κυβέρνηση

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 09:39
UPD:09:49
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Δύο εβδομάδες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (23/07), ο Τόμας Μπαχ αφίχθη σήμερα (8/07) στο Τόκιο κι εντός της ημέρας αναμένονται με μεγάλη αγωνία οι ανακοινώσεις των διοργανωτών για το αν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ μετέβη αμέσως στο ξενοδοχείο, όπου θα παραμείνει σε τριήμερο καραντίνα και απ΄ όπου μέσω τηλεδιάσκεψης θα έχει διαδοχικές επαφές με τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, για ν΄ αποφασιστούν από κοινού οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν έτσι ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν με ασφάλεια.

Το βέβαιο είναι ότι η ιαπωνική κυβέρνηση εντός της ημέρας πρόκειται ν΄ ανακοινώσει την παράταση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί εδώ και μέρες στο Τόκιο και σε άλλες περιφέρειες ή, ακόμη και να επιβάλλει νέα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν συνεχώς ότι το ενδεχόμενο της απαγόρευσης παρουσίας θεατών στους χώρους που θα διεξαχθούν οι Αγώνες συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες.

«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στο Τόκιο», δήλωσε σήμερα (8/7) ο αρμόδιος υπουργός για την πανδημία, Γιασουτόσι Νισιμούρα και πρόσθεσε: «Με την αύξηση της κίνησης των ανθρώπων, η παραλλαγή Δέλτα, πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος, αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 30% των περιπτώσεων. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω».

Παράλληλα, ο Νισιμούρα, είπε ότι η νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η οποία θα επισημοποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας, θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και θα ορίσει ανώτατο όριο 5.000 θεατών ή 50% της χωρητικότητας ενός γηπέδου ή σταδίου. Επίσης, το αλκοόλ θα απαγορευτεί σε μπαρ και εστιατόρια, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν στις 8:00 μ.μ, ενώ εκδηλώσεις όπως συναυλίες πρέπει να λήγουν στις 9:00 μ.μ.

«Ελπίζουμε να συγκρατήσουμε την εξάπλωση των λοιμώξεων θέτοντας το Τόκιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι νοσηλείες αυξάνονται στις ηλικίες μεταξύ 40 και 50 ετών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις