Παρέλαση στη Νέα Υόρκη για τους ήρωες της πανδημίας

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 08:00
REUTERS/ANDREW KELLY
A- A A+

Η Νέα Υόρκη οργάνωσε χθες, 7 Ιουλίου, μεγάλη παρέλαση προς τιμή των εργαζομένων, ο ρόλος των οποίων ήταν αναγκαίος στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, με πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Στη μεγάλη νεοϋορκέζικη παράδοση, η παρέλαση, η οποία διεξήχθη με θεατές, πραγματοποιήθηκε στο νότιο άκρο του Μπροντουγέι, στο Μανχάταν, μια περιοχή που ονομάζεται επίσης Canyon of Heroes.

REUTERS/ANDREW KELLY

Η παρέλαση απέτισε φόρο τιμής στους υγειονομικούς, όπως επίσης στους δημοτικούς εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό του δικτύου των δημοσίων μέσων συγκοινωνίας, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και τους διανομείς.

REUTERS/ANDREW KELLY

Θέλουμε να τιμήσουμε «τους ανθρώπους που μας κράτησαν στη ζωή, που επέτρεψαν σε αυτήν την πόλη να προχωρήσει μπροστά», «τους ήρωες που συχνά ξεχνάμε», ήταν η δήλωση του Μπιλ ντε Μπλάζιο.

REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Στο μεταξύ, σχεδόν το 65% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά του Covid-19 στη Νέα Υόρκη.

Από την αρχή της πανδημίας, η πόλη έχει καταγράψει περισσότερους από 33.000 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό.

REUTERS/BRENDAN MCDERMID

«Τη χρονιά που περάσαμε, ζήσαμε τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Νέας Υόρκης», σχολίασε ο δήμαρχος. «Καταρρεύσαμε, όμως σηκωθήκαμε ξανά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γιορτάσουμε».

Η πρώτη παρέλαση αυτού του είδους στη Νέα Υόρκη ανάγεται στο 1886, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Αγάλματος της Ελευθερίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή