«Cosmic Rhythm»: Κονσέρτο με μουσική Γκουρτζίεφ από τον Τάκη Πατερέλη

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 09:03
A- A A+

Ο Τάκης Πατερέλης, ένας μουσικός ήδη πολύ γνωστός από την πορεία και την παρουσία του στην εγχώρια τζαζ σκηνή και ιστορία, θα εντρυφήσει στις μουσικές του Γκουρτζίεφ, παίζοντας πιάνο και φλάουτο στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 9 το βράδυ.

Τη μουσική, στην παράσταση υπό τον τίτλο «Cosmic Rhythm», συνοδεύουν οι Οπτικές Αναπαραστάσεις του Ήχου, μια video art σύνθεση μονοπλάνων σε φυσικό και αστικό τοπίο που έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει ο Ορφέας Περετζής.

Η μουσική του Γκουρτζίεφ είναι ένα πρωτότυπο δημιούργημα, λιτό στη δυναμική του αλλά πλούσιο εκφραστικά, που πηγάζει μέσα από τις μουσικές παραδόσεις των ανατολικών λαών αλλά και από τις μυστικιστικές ιεροτελεστίες λαών της Ασίας και της Βορείου Αφρικής. Ο Έλληνας φιλόσοφος και μυστικιστής εκ Πόντου Γεώργιος Γεωργιάδης, που έμεινε γνωστός ως G.I. Gurdjieff (Γκουρτζίεφ) [1866-1949], κατέγραψε και ενορχήστρωσε με τον δικό του τρόπο τις μελωδίες αυτές, που μέσα από τις μεταγραφές για πιάνο από τον μαθητή του Thomas de Hartmann [1885-1956], συνθέτη της Αυτοκρατορικής Όπερας της Πετρούπολης, έχουν περάσει στον δυτικό κόσμο.

Πληροφορίες για κρατήσεις: τηλ. 6937422456
Εισιτήριο 10€
Προπώληση εισιτηρίων Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Μυρσίνης 2 και Διονύσου Κηφισιά) Περιορισμένες θέσεις - https://www.viva.gr/tickets/music/kifisia-cultural-center/cosmic-rhythm/

Ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση - Live streaming Εισιτήρια https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/cosmic-rhythm/

Διοργάνωση: Ίδρυμα Γκουρτζίεφ και Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς