Μπέος: Ανάγκη η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 15:07
UPD:15:14
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Με μια μακροσκελή δήλωση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος και δήμαρχος της ομώνυμης θεσσαλικής πόλης, Αχιλλέας Μπέος, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Μπέος εστίασε στην κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων, με βασικό επιχείρημα ότι αυτό γίνεται στις χώρες που είναι πάνω απ΄ την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό κι αξιόπιστο πρωτάθλημα.

«Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο ranking της UEFA κατέχουμε την 20η θέση, όταν όλες οι προηγούμενες 19 χώρες έχουν κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων», σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του θεσσαλικού συλλόγου.

«Έτσι, δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως τυχαίο ή συμπτωματικό το γεγονός ότι η UEFA στην ολιστική της μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ειδική διάταξη υπογραμμίζει ρητά την ανάγκη για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών».

Ο κ. Μπέος επικαλείται το παράδειγμα της ισπανικής Λίγκας με τη νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας για την κεντρική διαχείριση, ενώ θυμίζει και τις πρόσφατες αντιδράσεις στην προσπάθεια δημιουργίας της «κλειστής» Ευρωπαϊκής Λίγκας.

«Με όλα αυτά ως δεδομένα και μη επιδεχόμενα αμφισβητήσεων, εύλογα διερωτάται κανείς, λοιπόν, με ποια λογική ενώ στη Β΄ Εθνική με το νέο αθλητικό Νόμο επιβάλλεται η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στη Super League απαλείφεται;», διερωτάται.

«Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που οδηγούν σε αυτήν την παράλογη και καταστροφική πρακτική; Όπου το μόνο που επιτυγχάνεται είναι οι ισχυροί να καθίστανται ισχυρότεροι, χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη και ισονομία στην αντιμετώπιση των ομάδων;».

Και καταλήγει: «Ο έλεγχος των οικονομικά ασθενέστερων και αδύναμων ομάδων από συγκεκριμένους παράγοντες και συμφέροντα πρέπει να σταματήσουν. Ήρθε η ώρα να διοργανώσουμε επιτέλους ένα ανταγωνιστικό, αξιόπιστο και με ενδιαφέρον πρωτάθλημα, χωρίς ψεγάδια, αμφισβητήσεις, υπόνοιες και υπόγειες διαδρομές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις