Ντοναρούμα, ένα «έργο τέχνης» αξίας 12 εκ. ευρώ

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 11:49
UPD:11:55
Pool via REUTERS/CATHERINE IVILL
A- A A+

«Ο Ντοναρούμα είναι ένας Μοντιλιάνι, αξίας 170 εκατομμυρίων»: Πριν από 5,5 χρόνια ο διάσημος μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα θα είχε χαρακτηριστεί «τσαρλατάνος» γι΄ αυτή τη δήλωση, τώρα όμως ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει.

Ο Ντοναρούμα μετεξελίχθηκε σε ένα έργο τέχνης του ποδοσφαίρου, όπως λίγοι στον κόσμο, όπως λίγοι στην ιστορία. Ενάντια στο Βέλγιο κράτησε πρώτα ζωντανούς τους «ατζούρι» με δύο σούπερ αποκρούσεις σε προσπάθειες των Ντε Μπρόιν και Λουκάκου, ενώ στη συνέχεια «κατέβασε ρολά», απωθώντας κάθε είδους επιθέσεις.

Μια δοκιμασία ως ηγέτης και από επικοινωνιακή άποψη, προσφέροντας πια μεγάλη ασφάλεια ακόμη και στις υψηλές εξόδους, που ήταν πάντοτε ένα από τα αδύναμα σημεία του.

Ένας αγώνας για το δυνατότερο, ίσως, τερματοφύλακα στον κόσμο, εκείνον που μέχρι τις 30 Ιουνίου κέρδιζε 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά από τη νέα περίοδο θα εισπράττει 12. 

Στα 22 χρόνια του ο Ντοναρούμα μεγάλωσε, έγινε άντρας. Έκανε το άλμα στην ποιότητα, ειδικά στη διαχείριση της πίεσης, εντός κι εκτός γηπέδου.

Το 2017, με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών στην Πολωνία, «καταστράφηκε» από τη ρίψη πλαστών δολαρίων από τους οπαδούς της Μίλαν, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι σκέφτηκε μόνο τα χρήματα στη διαπραγμάτευση για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Χθες, στη διάρκεια της προθέρμανσης χαμογέλασε όταν ένας οπαδός του πρόσφερε 20 ευρώ. Μια ωρίμανση που ήταν εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες, όταν, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε εξέλιξη, επισημοποιήθηκε το πέρασμα για δωρεάν μεταγραφή από τη Μίλαν, το σύλλογο όπου μεγάλωσε και τον ενίσχυσε, στην πλούσια Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Ντοναρούμα σκέφτηκε μόνο το γήπεδο, δεν άφησε τον εαυτό του να επηρεαστεί από την κριτική και τις επιθέσεις, απαντώντας έξοχα όταν αμφισβητήθηκε. Δώδεκα εκατομμύρια είναι πολλά, ποτέ αρκετά όμως για ένα έργο τέχνης...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις