Ιαπωνία: 20 αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση στην πόλη Ατάμι

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2021 10:45
UPD:10:46
via REUTERS/KYODO
A- A A+

Περίπου 20 άτομα αγνοούνται μετά από μια τεράστια κατολίσθηση που έπληξε την πόλη Ατάμι στην κεντρική Ιαπωνία, λένε αξιωματούχοι.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν ένα χείμαρρο λάσπης να πέφτει κάτω από μια πλαγιά στην πόλη νοτιοδυτικά του Τόκιο. Πολλά σπίτια καταστράφηκαν ή θάφτηκαν στη λάσπη.

Το περιστατικό έρχεται μετά από μέρες έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, αναφέρει ο εθνικός τηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα συγκροτεί μια ειδική ομάδα έκτακτης ανάγκης για να ανταποκριθεί στην καταστροφή.

Οι βροχοπτώσεις ήταν πάνω από τον μέσο όρο για τον Ιούλιο για το νομό Σιζουόκα, όπου βρίσκεται η πόλη Ατάμι, ένα θέρετρο με ιαματικές πηγές. Ο γειτονικός νομός Καναγκάβα έχει επίσης πληγεί από τις ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις.

«Άκουσα έναν φρικτό ήχο και είδα λάσπη να ρέει προς τα κάτω καθώς οι διασώστες προτρέπουν τους ανθρώπους να απομακρυνθούν. Έτσι έτρεξα σε ψηλότερο έδαφος», δήλωσε μάρτυρας στο NHK. Η κατολίσθηση λάσπης έπληξε στις 10.30 τοπική ώρα (01:30 GMT), σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής.

Η αστυνομία, οι πυροσβέστες και μέλη του στρατού της Ιαπωνίας συμμετέχουν σε μια επιχείρηση αναζήτησης των αγνοουμένων, σύμφωνα με το NHK.

Οι κάτοικοι σε τμήματα τριών νομών - Σιζουόκα, Καναγκάβα και Τσίμπα - έχουν διαταχθεί να απομακρνθούν μετά από προειδοποιήσεις για επιπλέον πλημμύρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή