Ο Σιμόν έστειλε την Ισπανία στους «4» του Euro 2020

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 22:00
UPD:22:10
Pool via REUTERS/KIRILL KUDRYAVTSEV
A- A A+

Κάτι ήξερε ο Λουίς Ενρίκε που παραμονές του αγώνα με την Ελβετία ζητούσε από τον κόσμο και τα ΜΜΕ της χώρας να μην «πυροβολούν» τον τερματοφύλακα της «ρόχας», Ουνάι Σιμόν.

Ο διεθνής πορτιέρε ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον πρώτο προημιτελικό ττου Euro 2020, καθώς ήταν εκείνος που με δύο αποκρούσεις πέναλτι στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» και μετά το 1-1 των δύο ομάδων στα 120 λεπτά της διάρκειας του αγώνα στην Αγία Πετρούπολη, που έστειλε τους Ίβηρες στην τετράδα της διοργάνωσης.

Η Ισπανία επικράτησε με 3-1 στα πέναλτι, με τον Ζόμερ ν΄ αποκρούει κι αυτός δύο, αλλά οι συμπαίκτες του αυτή την φορά, σε σχέση με την απόλυτη ευστοχία τους στον αγώνα των «16» με την Γαλλία, δεν ήταν ψύχραιμοι από την «ασβεστένια βούλα». Πλέον, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε περιμένει τον αντίπαλό της στην τετράδα, που θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού, Ουκρανία-Αγγλία (3/07, 22:00), σε ματς που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Ο προημιτελικός ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ελβετία κρίθηκε τελικά στα πέναλτι, όπου οι Ελβετοί δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν το θαύμα με την Γαλλία.

Άντεξαν, όμως, μέχρι το τέλος κι ενώ έπαιζαν με 10 παίκτες από το 77΄, λόγω της αποβολής του Φρόιλερ. Ο Γιάν Ζόμερ έκανε σωτήριες επεμβάσεις στην παράταση, ήταν εξαιρετικός και στα πέναλτι, αλλά η ομάδα του έμεινε εκτός συνέχειας.


Άντεξαν οι Ελβετοί παίζοντας με δέκα παίκτες από το 81’ και με τις καταπληκτικές επεμβάσεις του Γιάν Ζόμερ έφτασαν ως τα πέναλτι, όμως οι Ισπανοί (που έχασαν τα... άχαστα στην παράταση) ήταν πιο ψύχραιμοι απ’ την άσπρη βούλα και πήραν τη μεγάλη πρόκριση.

Η Ισπανία είχε προηγηθεί στο 8΄ με το αυτογκόλ του Ζακάρια, αλλά στο δεύτερο μέρος και μετά από ένα τραγικό λάθος της άμυνας των Ιβήρων, ο Σακίρι βρήκε την ευκαιρία στο 68΄ για να ισοφαρίσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις