Γ. Παπανδρέου: Απαράγραπτο και διαρκές έγκλημα κατά των Ταμείων

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 19:56
A- A A+

Για «απαράγραπτο και διαρκές έγκλημα κατά των ταμείων», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων από το βήμα της ημερίδας με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ)» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/04/25/1327528.htm .

«Δεν θα ξαναφήσουμε να γίνει τέτοιο τερατούργημα στην χώρα μας ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγύηση της διαφάνειας και της σωστής διαχείρισης του πλούτου του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «αν ο κ. Καραμανλής δεν γνώριζε τίποτα για την λεηλασία των ταμείων, τότε δεν κάνει για πρωθυπουργός, αν γνώριζε, τότε δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η «κυβέρνηση Καραμανλή είναι η πρώτη που θέτει σε κίνδυνο τις συντάξεις των Ελλήνων» και έκανε λόγο για «στήσιμο εκ μέρους της ΝΔ μιας επιχείρησης πρωτοφανούς καταλήστευσης του μόχθου των εργαζομένων».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα χρήματα των ταμείων κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς κάποιων off-shore εταιρειών. Εκεί βρίσκονται τώρα τα λεφτά των συντάξεων και απαιτούμε να επιστρέψουν στην θέση τους πριν τις εκλογές» είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Το σκάνδαλο των ταμείων δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτελεί τμήμα ευρύτερης αντίληψης και σχεδίου», είπε ο κ. Παπανδρέου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για «υποκρισία», σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς «δεν διεξάγει διάλογο, δεν καταθέτει σχέδιο, δεν ασχολείται σοβαρά με την βιωσιμότητα του συστήματος και κρατά όλους στο σκοτάδι με την αδράνεια των αναλογιστικών αρχών για την σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «στο παρασκήνιο (η κυβέρνηση) παίζει παιχνίδια τζόγου με τα ασφαλιστικά ταμεία, (...) αποκαλύπτεται καθημερινά ο κεντρικός σχεδιασμός και η ευθύνη της κυβέρνησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή